21 April 2010

232 : Tag Dari Encik Che Pit - Part II

Hari ni kene tag oleh Encik Che Pit @ Ceritera Che' Pit ngeh... ngeh... ngeh... Disebabkan koleksi gambar kat komputer opis kurang mengghairahkan, maka aku buat bende ni di rumah. Kat umah gambar2nya memberangsangkan jugak.

Oklah, di antara perkara yang perlu dilakukan oleh mereka yang kene tag :


1. Go to your photo files, select the 3rd photo folder.

2. Select the 3rd photo in that folder.

3. Post that photo along with the story behind it.

4. Then challenge 3 blogging friend to do the same



Dan inilah hasilnya...


Hahah.... ini lah gambar yang mengghairahkan itu. Kenal atau tidak? Ini adalah budu campur ikan masin. Sedapp... Aku makan budu campur ikan masin ni masa aku melancong ke Kota Bharu, Kelantan somewhere in Ogos tahun lepas. Kawan aku bawak makan ke sebuah kedai makan di KB yang lebih popular dikenali sebagai Cikgu Nasi Ulam. First time aku makan nasi ulam dan first time gak tengok nasi ulam. Oleh kerana aku ni bukan spesies kambing bertubuhkan manusia, maka aku tak makan ulam2 yang dihidangkan.. Dah habis cerita



Tugas seterusnya, celen 3 orang blogger untuk melakukan perkara yang sama...


1. Nor Atikah @ Seindah Warna Pelangi - sebagai seorang camerawomen amatur, sure banyak gambar dalam lappy ko kan....


2. Cikgu Mas @ Hidup Ini Sementara - aku bet mesti keluar gambar makanan punya


3. Ayah Zain @ Ceriakan Hari-Harimu - ade aku kesah, ko kene wat jugak. Mesti dalam komputer AZ ni pon penuh dengan gambar...



~Salam Sayang~

16 comments:

  1. hahaha
    err aku ingat gambar yg betul2 ghairah.. wow..

    budu campur ikan masin aku x pernah lagi rasa

    ReplyDelete
  2. Salam..

    Salam ziarah Afeez..hahaha budu ropanya!!

    Yang tu bukan ikan masin la dik..ikan tawar je tu..ikan yg macam buat cicah dgn sos tu..

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. salam anakanda

    Mama belum pernah makan budu cara macam tu....kalau dia termasuk dlm nasi kerabu kira mama makan juga.

    sejujurnya mama takut dgn budu...(tapi suami mama org sana?)

    mamaju

    ReplyDelete
  4. salam che pit : ghairah le tuh budu ngan ikan... sedap.. rasa lah, susah nak dpt kat sini tuh

    wsalam Azima : owh... ikan tawar ker? mungkin cicah ngan budu tu yg rasa masin2 agaknya.

    ReplyDelete
  5. salam madey : betul3... sedap tuh. ramai yang kata tak sedap.. belum rasa belum tau....

    wsalam mamaju : nak takut aper nyer mama, bukan budu tu makan kite pon....

    ReplyDelete
  6. salam dik afeezz..

    waw budu ,, kalu makan boleh bersin sakan tak , akak alah ler kalu makan pastu bersin nya tak mau henti2 ..

    ReplyDelete
  7. Salam Afeezz,
    Waaaaa... kena tag juga ker... aish... nie cheq risau nie... gambar apa ler dlm folder ke 3 tu... huhuhu

    tapikan afezz... budu tu memang best... tambah makan ngan ikan kukus... perghhhhh... cheq yang makan sikit nie, boleh tambah nasi tau... :)

    ReplyDelete
  8. wsalam kak Ummi : rugilah akak klu takleh makan budu, sedap tau.. hahaha

    wsalam tikah : hahaha.... jgn ingat bole lepas tikah, klu pijal tak tag hang, cheq akan tag...

    betul tu tikah, cheq dulu pon takut ngan budu ni, pasal org cerita yang bukan2, lepas secara tak sengaja termakan, terus tahu akan kesedapannya...

    ReplyDelete
  9. salam afeez

    dikkk gambarr tak sesuai untuk katogeri 18 SX lah dik.hehehe..

    ReplyDelete
  10. wsalam CM : ade2 jer alasan kak mas yer...

    ReplyDelete
  11. Salam afezz

    Wah2 lauk budu cikgu nasik ulam..klasik betul nama tuh..hheheh sure heboh...dan ramai orang datang makan kat situ agaknya

    ReplyDelete
  12. mula2 ingat padprik tadi..ada rupa padprid la huhuhuh

    ReplyDelete
  13. wsalam kak shami : mmg heboh kedai tuh. masa saya makan tu time tengahari, mmg susah nak cari tempat duduk. nama kedai dia sy lupe plak, tp lebih glemer dengan nama Cikgu Nasi Ulam

    salam sahrom : paprik maner yg ko tgk serupa macam tuh??

    ReplyDelete
  14. Salam Afeez,

    apa pulak kat az ni.

    hehehe az tak reti nak buat mende ni

    ReplyDelete
  15. wsalam AZ: ade2 jer alasan AZ ni...

    ReplyDelete