21 April 2010

231 : Jangan Baca

Hari ni bad mood. Sampai-sampai keje pagi tadi aku happy. Tiba2 ade plak seseorang tu buat p*lat, terus aku bad mood pagi ni. Dan klu aku dah bad mood pagi2, sampai ke petang perangai aku akan macam ni. Memang pantang betul aku pagi2 dah ade orang buat s*al kat aku. Sorry, entry ini akan penuh dengan kata yang tak sepatutntya.

Bila sorang dah buat mood aku down, benda2 yang lain pon akan buat aku sakit hati gak. Pagi tadi tiba2 sorang staf aku datang merengek2 kat aku pasal cuti. Dia cakap dia dah apply secara online, email kepada pengganti dah terima tetapi aku sebagai pelulus pertama tak menerima ape2 permohonan. Disebabkan dia taknak permohonan cuti tu menjadi Cuti Kecemasan, dia pon merengek2 kat aku. Dia tanya nak buat macam mana. Aku jawab ringkas jer, "macam tu lah, apply je lah EL". Dia macam tak puas hati. Ceritanya lagi, perkara yang sama pernah terjadi kat BAPAK dia (yang mana bapak dia pon keje UM gak), tapi boss bapak dia tolong uruskan agar cuti tu tak jadi Cuti Kecemasan. Aku memang boleh buat macam tuh, tapi, sebagai Pentadbir Sistem Cuti, aku rasa aku tak boleh buat macam tuh. Kalau dah EL, buat je lah macam EL. Yang aku marah tu, apply dah lama, tapi punya lah malas nak bertanya kenapa cuti tak diluluskan lagi. Esok dah nak cuti, hari ni baru nak bertanya. Last2 aku buat bodoh jer, malas aku nak layan dia. Aku dah cakap aper yg perlu kene buat, klu takmo ikot, laen kali jangan bertanya.

Kemudian, datang sorang staf laen plak, pulangkan pendrive yang dia pinjam dari aku semalam. It's ok jer. Beberapa minit kemudian dia datang semula, nak pinjam balik pendrive tu. Aku yg hangat hati tadi tak hilang lagi, terus maki, "ko ni tak habis2 lah....". Staf tu hanya tersenyum sumbing dan terus berlalu. Beberapa minit kemudian staf tu datang lagi, "ko bole tolong printkan tak?..." Ya Allah Ya Tuhan ku, berilah tahap kesabaran pada diriku. "Kat saner punyalah banyak komputer kosong, kat sini gak ko nak print!!!...", sia2 kene maki staf tu.

Ok2... cukuplah tu, walaupon ade lagi bende yg buat aku rasa macam nak terajang seseorang jer.....

10 comments:

  1. Salam dekk afezzzzz

    Shhhhh marah lagi kaaaaa
    Sabar nohhhhhhh ....dugaannnnn tu...pi jalan2 ambik angin jap pas tu ...ok ler

    ReplyDelete
  2. ohhh..yg pertama tue pelulus gak ye..bukan yg pertama penyokong, yg kedua pelulus....huhuhhu..oh..kat UM tatacaranya mcm tue kot...apepun, kne selalu tolong org..br org tolong kita, bro..happy working...

    ReplyDelete
  3. wsalam kak shami : marah le ni....

    salam sahrom : asik aku jer yg kene tolong orang, sampai nak print pon nak suruh aku, melampau le tuh

    ReplyDelete
  4. Salam Afeezz,
    Cool.... jgn marah2 nanti dpt sakit lak... :)

    ReplyDelete
  5. wsalam atikah : dah cool dah, selalunya tghari pas makan dah cool sket...

    ReplyDelete
  6. tgk mcm aku..
    cool jer
    balik tadi entah apek mana lah sondol kete aku kat trafik light, aku cool jer..

    nasib baik dia terus lari, kalau tak, mahu berbakul2 maki hamun aku.. hmm kan aku dah kata, aku ni cool..

    ReplyDelete
  7. Salam Pijal,

    hang cool ker? tp dari ayat hang tu, tak nampak cool pun... ada bunga2 tak puas hati gak cheq nampak.... hehehe

    ReplyDelete
  8. salam pijal : pasal apek tu lari le ko cool jer, cube klu aper tu berenti, mesti ko hot punye... habis kene tabur apek tuh...

    salam tikah : betul ti tikah, klu dah jadi macam tu, takkan nak cool jer,...

    ReplyDelete
  9. salam anakanda

    Wpun marah gambar tu senyum je...CP tu kereta dia ada2 je...

    ReplyDelete
  10. wsalam mama : gambar tetap senyum, laen kali nak letak gambar yg marah plak.... baru mama tau wajah sy marah macam mana.... haha

    ReplyDelete