04 April 2010

223 : Sepetang Di Kota

Semalam aku menerima undangan makan tengahari di Kota Damansara. Memula segan jugak gak nak pegi pasal aku tak kenal dengan orang yang mengundang aku tu. Kata nya silence reader blog PDKM. Saper le agaknya tu, katanya seorang Datin, bior benar? Tapi akhirnya aku pergi juga since orang yang mengundang itu telah menjemput aku juga melalui pesanan SMS.

Perancangan dibuat bersama Pijal ngeh.. ngeh.. ngeh..(klu dia tak pi, aku pon tak pi, segan plak nak pi sorang2), kerana aku tak tau arah tuju ke Kota Damansara itu. Penah sampai, tapi itu beberapa tahun yang lepas, dan masa tu cume tumpang kereta orang jer. Perjalanan kami terganggu seketika sebab Hanis dan Syima call, katanya nak follow kami. Jadinya, kami terpaksa berpatah balik dan pergi menjemput Hanis dan Syima di Tesco dekat Ikea.

Perjalanan diteruskan dengan beberapa kali tersalah masuk jalan. Tapi, alhamdulillah, akhirnya kami sampai juga di rumah yang tersergam gah lagi indah itu. Kak Ummi dah anak2nya dah tiba dahulu, kami sampai kemudian dan kak sidah dan suaminya pula tiba. Tuan rumah, Kak Lina (ke nak panggil Mama Lina?) telah pun menyiapkan juadah untuk kami - nasi beriyani, ayam goreng, kurma daging (kurma ker?), dalca, acar timun, buah2an dan ada juga kuih muih. Dalam malu2 tu, dua pinggan juga kami bedal nasi tuh. Alhamdulillah, dah lebih dari kenyang, siap dapat tapau nasi bawak balik lagi. Terima kasih kepada tuan rumah.


Sedang menjamu selera di rumah Kak Lina

Program petang tu ku ingatkan tamat di situ sahaja. Tetapi kami menerima satu lagi jemputan minum petang di sebuah rumah flat tingkat 5 (tak tau le maner betul, si isteri kate tingkat 5, si suami cakap tingkat 4) di Seksyen 7 Kota Damansara. Tuan rumah mendahului konvoi 4 buah kereta kami. Dalam 10 minit, kami tiba disebuah rumah yang nampak nyer tak macam 5 tingkat.


Di rumah Kak Ummi

Ini suasana di rumah Kak Ummi Humairah kite. Kami dijamu dengan kek coklat yang sedap rupenye. Sib baek tapau 3 ketul semalam, kalau tak, kumpunan lah nampak nyer. Kami lepak2 di rumah kak Ummi sampai ke maghrib, selepas solat maghrib, kami pun meminta diri.

Aktiviti kami si bujang dan dara tidak tamat di situ sahaja. Dalam perjalanan pulang, kami merancang untuk menonton wayang di OneUtama yang akhirnya wayang kami entah ke mana. Sebaliknya kami melencong ke....


IKEA

Kami hanya window shopping dah menikmati ini......


Meatball IKEA yang famous itu

Dan akhirnya, dalam kata takmo beli ape2, ade dua orang tu bershopping sakan.... Anyway, terima kasih kepada Hanis dan Syima yang belanja aku dan Pijal meatball tu.... Terima kasih juga pada Kak Lina kerana belanja kami lunch dan terima kasih kepada Kak Ummi dan suami kerana belanja kami minum petang.

p/s : gambar diambil dari blog Ummi Humairah (curik jer... hahaha.... sori kak)


~Salam Sayang~

23 comments:

  1. nasib baik ada aku.. kalau harapkan GPS si syima, mau sesat barat kan kan kan..

    hihi syima jgn marah..
    mama? ish ish ish, aku je panggil mama, ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. salam afeezz..

    konon , orang nk kasi kuih tu tak mau , haaa kan dah kempunan.

    wah sempat shoping lagi tu ...

    curi gambaq no , x per gambaq sendiri gak ..

    ReplyDelete
  3. salam anakanda

    Seronoklah teruna-teruna tu....

    ReplyDelete
  4. wsalam papa zain : makan makan makan makan.....

    salam che pit : betul3... patutnya GPS tu letak depan, baru le bole nampak jalan mana yg kene masuk, ini tidak... GPS letak belakang. driver dgr turn left, terus turn left...

    ReplyDelete
  5. wsalam kak ummi : eh... kan saya amik 3 bijik kek tu, dah makan dah tadi... sedap, chocolate moist cake rupenye... sy tak shopping pon, yg dua org tu yg sakan shopping...

    wsalam mama ju : teruna2 tu seronok pasal aper mama?

    ReplyDelete
  6. salam
    dear afeez..
    bestnya kalian.. huuuhhuhu

    baju abg afis (pjal) dengan kak hanis hampir sama ler.. depa berpakat yer.. hiihiih

    ReplyDelete
  7. Salam Afeezz..

    Makan..makan..makan lagi..
    Orang kata rezeki jgn ditolakkan..
    Oooohh awak + pijal, sedap kutuk nampak GPS sy huhu..Kan dah bg GPS tue mulanya kat Pijal..tp dia pulangkan semula ke belakang katanya 'tak pandai guna' so apa kes?? huhu

    Aik musykil plak seketika..huh makan plak choc cake?? yang mana 1 betul ntah :P

    Betul3x..beriya orang berdua tue shoppingkan..kan..seb baik tak diangkutnya ikea tue sekali bw balik umah hihi..

    ReplyDelete
  8. wsalam kehidupanku : eh... tap perasan plak baju mereka hampir serupa, pastu duduk sebelah menyebelah plak tu... auww.... sesuwai...

    wsalam syima : hahaha... ye ker? so ni semua pijal nyer salah, tp ape2 pon kite dah selamat smpi... betul syima, sib baek dia tak belikan saya katil tuh....

    ReplyDelete
  9. hahaha oo salah aku lak yer..

    x perlah, guna GPS hidup (aku sdiri) lagi senang.. sampai gak hik hik..

    uiks azie ni kan, saje je lah tu nak bikin spekulasi.. no no no..

    rasa mula2 afeezz yg nak shoping, pastu awat aku dgn hanis lak yg terbeli?

    ReplyDelete
  10. Pijal, aah salah hang laa hikhik..xpe yg penting kita sampai dgn jayanya..best pe sesat2 baru adventure kui kui kui

    Uiks..sama baju Pijal & Hanis..wow knp cheq tak perasan pijal hahaha ooooo ehem3x

    Kihkihkih..tatau laa apsal hang & hanis yg terbeli..cheq tgk semua benda hang usik..seb baik tak beli lampu pocong tue jugak haha..

    ReplyDelete
  11. pijal : laen kali kite pi naek Big Green Apple, senang sikit, naik kete tuan punya GPS, sure tak sesat. aku pi Ikea tu aku nak usha2 katil jer, tak terniat nak beli bende laen..

    syima : betul2 tu syima, pijal ngan hanis yg banyak membeli dan membelek itu dan ini... kite follow jer kan... wow.. lampu pocong tu ker?? hahaha

    ReplyDelete
  12. salam
    dear afezz
    tumpang lalu

    yes..yes.. yes.. ler abg afis(pjal) hhhihi

    abg afis(pjal) dgn kak hanis banyak menbeli?? waduh2.. depa sepakat yer kak shima? afeez? hiihiiih

    ReplyDelete
  13. Salam Afezz,

    Afezz, next time jangan lupa cheq no... hehehe...

    Tapi cheq rasa nexttime baik naik JALAQ dari Big Green Apple... kalau cheq tumpang, rasa cam sempit lak naik Big Green Apple.... huhuhu

    ReplyDelete
  14. Hihi betul tue Tikah,

    Kalo berlima naik BGA tak selesa sebab..driver mesti cheq hihi..

    Kalo sorang pompuan duk depan dah kat belakang sorang pompuan diapit dgn 2 jejaka tue..

    Kalo sorang lelaki duk depan dah kat belakang sorang lelaki diapit dgn 2 jelitawan tue..hihi so apa kes? nmpk gayanya kereta si anak dara hanya utk tontonan umum je haha

    ReplyDelete
  15. wsalam azie : depa tu mmg sepakat dalam semua benda... sesuwai gitu..

    wsalam tikah : eh... kami tak pernah lupakan hang.. hang jer yang..... wei tikah, naik BGA sempit leh duduk rapat2, mesra gitu....

    syima : kite suruh jer pijal drive BGA tu, itu pon klu syima bg lah... hahah

    ReplyDelete
  16. salam,

    semoga 2 pasangan gkb ni kekal membawa ke pelamin. amin....

    ReplyDelete
  17. salam afeez

    aminnkan doa mama s.. hihihihii

    ReplyDelete
  18. Saya aminnn kan jugak laa opps..

    ReplyDelete
  19. kite restui je lah mereka...

    ReplyDelete
  20. Salam Afeez...

    Nak aminkan doa mama S lah juga... AMIN... moga Allah perkenankan doa mama.... ;)

    afeezz... cheq tak leh dok sempit2 nie rimas.... (mesti hang kata kat cheq.... BELAGAK...) hahaha

    ReplyDelete
  21. wsalam tikah : amboi2... berlagak no hang ni... kete kecik takmo naek, kete abg pijal gak dia nak naek...

    ReplyDelete