19 February 2010

206 : Nak Makan Apa Hari Ni?

Nak makan apa hari ni? Syukur Alhamdulillah sebab negara kita ni banyak makanan. Tak macam sesetengah negara yang diancam kebuluran. Hargailah rezeki yang dikurniakanNya.





Hahaha... tak pasti lah sama ada makanan dan minuman dalam menu ini adalah benar atau kesilapan yang tidak disengajakan? Jika berminat untuk melihat kelucuan yang sewaktu dengannya, gunakan Mr. Google dan search for 'ENGRISH'...

Selamat terhibur...



Salam Sayang ...

11 comments:

  1. Salam En Afeezz,

    Engrish Funny..ada byk yg melucukan kalau search..sy pernah dapat email mengenainya pasal words yg digunakan untuk Signboard hingga membawa makna yang ntah apa2 ntah huhu..[ops sy pun takde la teror sgt English huhu]

    ReplyDelete
  2. Salam anakada Afeez,

    AZ kalau bab menu ni, bengong betol ler, tak reti nak milihnya kalau udah dalam bahasa inggris ni.Ni pulak dalam bahsa mandarin ..... hape ler aku nak order ni.

    bak po pulok menu non halal masuk juga tuh

    ReplyDelete
  3. afeezzzzzz,

    itu salah tulis ker : F@#K? ...... Masya Allah
    ntah hape-hape lah kamu hari jumaat ni. (peduli apa haku yer)

    ReplyDelete
  4. erkkk..
    tak kisah lah tersalah ke atau senagaja disalahkan..

    janji dapat makan, sedap, harga ok..

    ReplyDelete
  5. wsalam cik syima : hahaha... mmg kelakar, kadang2 tak paham aper yg dia nak cakap sebenarnya. semalam tgk tergelak sorang2, smpi org meja sebelah pon tegor...

    wsalam ayahanda zain : F*ck tu tak tau le samada kesalahan atau kebenaran.. tpkan kalau kesalahan, takkan semuanya salah??? erm...

    salam che pit : sedap tu klu dpt makan 'fuck a spring chicken' ngan minum 'florida cock'.. hahaha

    ReplyDelete
  6. salam dik afeezz..

    akak kalu gi makan tempat yg ada dia sua kertas menu gitu , akak buat tak tau jer , mau tak mau abg jer ler yg oder , kalu tanya gak nk mkn apa ?

    oder jer lah . ape jer yg depa oder akak mkn jer le .tp yg halal ler .
    pasai yg nk bayar nya bkn akak .
    he he he

    ReplyDelete
  7. salam afeez

    kak mas tak faham arr..kisah apa ni??

    ReplyDelete
  8. Salam dekk afezzz

    "Masya Allah
    ntah hape-hape lah kamu hari jumaat ni." ~ AZ berkata

    Az..heheh adekkk2 macamtulah..belum bole jadik abah2 lagituh....hehehhe

    Afezzz ko ni kalau tak menyakat orang takleh yer,..

    Makanan pelik2
    tahi ayam tahi itik
    itulah namanya 1 masia..hahaha

    ReplyDelete
  9. Salam afeezz...

    hehehe... apa menu yang hang pilih??

    ReplyDelete
  10. wsalam kanda ummi : sy plak klu org sua menu tu, terus2 angkat, perhatikan satu2 yg menarik perhatian, order yg best2 jer. klu org belanja amik yg mahal2 yg dipikirkan klu sendiri pon takmo bayar...

    salam kanda mas : tak paham?? ados.... camne yer nak kasi mau paham.. perhatikan menu2 tu, ade sesuatu yg menggelikan hati (klu paham mmg kelakar, klu tak paham... tak dapek den nak menolong). paham tak? tak jugak.... ados... kene bg tuisyen le klu camni.... hahaha....

    ReplyDelete
  11. wsalam kanda shami2 : kak... hidup mesti gembira dan ceria, jgn bermuram durja. hari jumaat tak boleh bergembira ke kak?? erm....

    wsalam tikah : mother hand tasty blue director of the bureau ngan diet cock tu macam sedap jer.... hahaha

    ReplyDelete