14 January 2010

195 : Motor Oh Motor

Hari Selasa lepas, pagi2 sebelum pi kerja dah kene wat exercise. Tiba2 motor takde minyak. Cis... memang dah plan, pagi tu nak singgah stesen minyak dulu on the way ke tempat kerja. Jarum meter minyak belum mencapai tahap kritikal, malah belum menjejaki tahap merah lagi. Nak tak nak, pagi tu terpaksalah aku menolak motor dari rumah ke stesen minyak. Nasib baek kat rumah dan nasib baek stesen minyak tu tak berapa jauh dr rumah. Tak dan nak berpeluh dah smpi stesen minyak.

Dah 2 kali motor ni pedajalkan aku. Nak kene betul lah. 2 kali kehabisan minyak di rumah. 2 kali di jalan raya dan sekali member terkena jugak. Ade problem ngan meter minyak dia lah, dah rosak agak nyer, takleh percaya betul...


Salam Sayang ...

16 comments:

  1. Salam Afeezz,

    Hikhikhik..dia majuk sejak dua menjak hang dah ada cik city nur. hang dah tak bg perhatian pada dia.
    kesian dia..cheq rasa dia kena symptom jelesophobia ekeke..

    ReplyDelete
  2. Salam Afeezz...

    Betul cakap shima tu, motor hang majuk ngan hang tu... dah ada Cik CT Nur, dia di tinggal-tinggalkan...

    ReplyDelete
  3. Salam anakandaku afee,

    Dia bukan pedajal ler. dia kecik hati ngan afeez sebab dia rasa afeez dah tak sayang ngan dia lagi. Dia kan benda hidup ada perasaan, kau pulak asyik jaga cik siti nur saja, jadi dia buat hal ler.

    Dia merajuk pada yang sayang tu afeez, kalau merajuk pada yang tidak sayang, peduli hape kan. (ada aku kisah)

    ReplyDelete
  4. salam para sahabat dan ayahanda : mane de saya pilih kasih. sekarang ni saya pi keje naek moto tau. baru jer lap2 cik yamaha tu. Cik siti nur dah 4 hari tak start... ntah2 dia plak merajuk nnt...

    ReplyDelete
  5. salam dik afeezz :

    kadang2 kita ni ter alpa , biasala kan kita ni insan yg lemah ..
    lepas ni kena isi minyak tu penuh2 tangki.
    hubby ummi pun g keje naik moto gak . tp petang2 sibujang senang tu rajin check ,minyak ada lg ke tak , pastu , ummiiii minta rm5 , isi minyak ...

    ReplyDelete
  6. Kasihannya anakandaku ini....sabar dan lain kali check selalu...

    ReplyDelete
  7. hmm pernah kena sekali.. masa belajar dulu.. nak balik rumah sewa.. kul 10 mlm lagi.. nasib baik umah dah x jauh.. call member suruh tolak..

    ReplyDelete
  8. salam kanda ummi : kadang2 meter minyak tu boleh dipercayai. kadang dia menipu kita gak. tapi hari tu mmg dah nak isi pon, tp tak dan nak smpi ke stesen minyak. sy ni 4 hari sekali baru isi minyak moto, rm6 hampir 1 tank..

    salam mama : mmg selalu check pon klu meter dia menunjukkan tahap kritikal, tp hari tu meter rosak... tu yg tak check... sib baek kat umah..

    salam sahabat che pit : kadang2 aku terfikir gak, ade lagi insan yg baek kat malaysia ni. masa aku habis minyak kat jalan raya dulu, ade mamat yg sudi tolong tolakkan ke stesen minyak. 1st time brader melayu 2nd time mamat india.. terima kasih rumbhe nandri kepada mereka...

    ReplyDelete
  9. salam
    dear afezzz

    hihihiihihihihiiiihihhihiihi

    ReplyDelete
  10. salam kanda azie : hihihihiihihihihi jer?

    ReplyDelete
  11. Afeezz...tak de pe tu, jgn pikir pelik2, cuma dah kehabisan minyak dan Afeezz pun dah tau meter tu pandai kelentong, next time pastikan minyak di isi secara berkala....setiap hujung minggu. Cheewah.....tips org2 Jepun ni.

    Err...bagus gak exercise pagi2 ni, makin kempis perut, baru Afeezz boleh realisasikan imaginasi Afeezz mcm kat status FB tu...am still imagining...peerrghh BESTnya ;-)

    ReplyDelete
  12. salam kanda imran : hahaha... can u image about yourself at the different beach, not the same as mine.... bahaya tuh...

    ReplyDelete
  13. Afeezz, sy imagine kat tmpt lain lah, sbb dlm imagination sy, wife saya pun ada sama (heheheh...tgh pantang lagi ni)...Afeezz alone kat beach tu kan...apa kelas sorang diri....kekekeke. O ye, mungkin berseorangan di temani Cik Yamaha yg kontang minyaknya...hahaha.

    Bila nak mai Paris?

    ReplyDelete
  14. salam kanda imran : isk3... klu sy ni mmg le kene imagine sorang2, klu berdua dah laen plak imaginasi nya. kene mandi wajib di laut plak nnt... hahaha...

    nak dtg paris.... kene kumpul duit lagi lah macam ni

    ReplyDelete
  15. Salam Afezz

    Lama tak masuk rumahmu dek..sedar2 ader Az citer pasal lipas lak tu ler terpanggil datang..kor di dekk kalu tak usik orang memang ler..kalu orang usik ko meletup pulak...ngeh..ngeh..ngeh

    Psssst moto tu tak salah...ko tu aar tak tengok dia...sibuk memanjang...ngeh..ngeh..ngeh..ader ker dia bole pergi tanpa ko nak baiki meter tu..aarr..aper ler dia kisah...hehehh

    ReplyDelete
  16. salam kanda shami2 : salam ziarah ke rumah sy yg dah berlipas ni... aler, meter rosak tu perkara kecik jer... takyah baiki pon takper.. haha

    ReplyDelete