31 December 2009

Posting No. 191 : Entry Terakhir Tahun 2009

Semalam aku pergi menonton wayang cerita Avatar. Ntah macam mana ntah aku bole tau ade cerita ni kat panggung pon aku tak sure. Tak pernah pon nampak iklan atau preview cerita ni kat mana. Mungkin cerita ni low profile tp kat US sane telah mencapai tahap box office.

Nak dijadikan cerita, sedang aku dan keluarga sedang enak makan di sebuah restoran di Gombak, kami telah didatangai oleh seorang lelaki cine, ditangannya ada satu bekas plastik penuh dengan CD. Kami pon belek2 cd lelaki cina itu dan aku telah mengambil cerita Avatar ni dengan harapan boleh lah tengok malam ni atau esok. Keesokan harinya, aku try bukak cd ni menggunakan laptop (memandangkan aku takde dvd player). Huh... mutu gambar kurang memuaskan, mutu audio pon macam nak taknak jer kedengaran. Tiba2, gambar dia tak bergerak, audio pon tidak kedengaran. Cis... apasal plak ni. Aku cube picit2 aper yang patut. Dah hang laptop aku. Damn! Ctrl+Alt+Del, start task manager, stop application!!. Aku cube run sekali lagi cd tuh. Hang jugak... Shoot!!

Aku masih tidak berputus asa. Aku cube play guna pc plak. Bende yang sama terjadi. Aku cube play lagi sekali... hang jugak.. bang!!! aku sepak cpu pc aku tuh sekali. Tak berkesan jugak. Last2, aku keluarkan cd tu, masukkan dalam plastik dia balik dan aku simpan bawah buku...

Tension nyer pasal, malam tu aku msg D. 'Awak dah tengok cerita Avatar?' 'Belum, kenapa?' 'Jom tengok'. 'Bole gak... '

Janji punya janji, akhirnya aku pi tengok dengan D kat Mid Valley. Dan kami telah tengok di Gold Class. Wow, ni lah pertama kali aku masuk Gold Class. Sebenarnya, takde le istimewa sangat. Cume seat dia yang sangat selesa smpi bole membuatkan anda tertidor di atasnya. Yang laen macam biasa sahaja. Makanan dan minuman kene beli, bukannya dapat free. Hihihi..

Bagi aku cerita ni biasa sahaja, mengisahkan bagaimana manusia cube menguasai sumber alam sebuah planet dengan cara kekerasan ke atas penduduk pribumi planet tersebut. Terdapat juga unsur2 cinta antara avatar dengan pribumi planet tersebut dan filem ini diakhiri dengan peperangan antara manusia yang dikenali sebagai 'sky people' dengan Na'vi.


Avatar


Aksi peperangan antara 'sky people' dengan Na'vi


Salam Sayang...

11 comments:

  1. dulu daddy pernah terkena cam tu. beli 2 citer action-packed, mutu pic n bunyi hampeh tul...last2 until skrg x tengok2. ada gak copy citer tu dlm PC tp x de masa nak tengok. ntah la..rasa senang tengok citer di astro. kan dah byr mahal. ttg masuk cinema ni..10 thn x ke sana. last gi Federal Jln Tun Abd Rahman citer 'Anna and The King'.

    ReplyDelete
  2. salam daddy : sy sebenarnya pon bukan suka sgt tgk cd2 cetak rompak ni. nasib2 jer dpt yg elok, but mostly hampeh. tunggu jer lah kuar astro tak lama lagi. Federal jalan TAR pon dah takde skrg ni..

    ReplyDelete
  3. salam afeezz..
    dah ler kerugian beli cd gitu , yg pi dok tendang tong tu wat gapa ... mau2 masih berfungsi , teghuih lingkup , baru la nak gaghu kepala yg tak gatai tu.
    masa hidup sorang diri ni , wat ler afeez bila dah beranak pinak , dah tak der masa lagi dah.
    akak ni , bukan kata nak pi tengok wayang , tv yg dok dlm umah ni pun dah tak berapa sempat nk tengok dah..

    ReplyDelete
  4. Salam Afeez,

    betulkata umi tu afeez, masa single mingle ni afeez boleh terbang ke mana-mana.

    bab cerita tengong wayang kat panggong ni, tahun lepas az p tngok anak beranak kat panggung wayang di batu pahat. citer hati malaya,pah tu waris, then mrszain g pulak ngan anak2 tengok cicak man2.

    selamat tahun baru

    ReplyDelete
  5. Salam afeezz

    cheq tak tgk lg citer nie... semua mmber dok kata tak brp best... so, tak jd nak tgk... bak kata hang cheq tgu kat ASTRO la... jimat $$$$... hahaha

    ReplyDelete
  6. salam..

    afeez,afeez,cikgu n tanya ni?

    D tu pompuan ker lelaki?..hehehe

    ReplyDelete
  7. salam kanda ummi : tu lah, geram nyer pasal, pc tu jg mangsa. sib baek bole on lagi.. hehehe

    salam ayahanda zain : jgn lah jadikan alasan dah kawen ade anak tak bole nak ke mana2. adakan masa tuh... takkan nak terperap kat umah 24/7 365..

    salam sahabat tikah : member sy kate best, tp cerita dia slow lah, bole tertidor dibuatnya.. tunggu je lah kat astro nnt..

    salam kanda mas : heheheheheheheh......

    ReplyDelete
  8. hey iv played this game for a while now, and this website asked for you to fill a stupid survey out to get the cheat

    [url=http://hubpages.com/hub/Bejeweled-cheat]bejeweled cheat[/url]

    can anyone send me the cheat without filling in a form?

    cheers in advance

    ReplyDelete
  9. hi iv played this game for a while now, and this website asked for you to fill a stupid survey out to get the cheat

    [url=http://hubpages.com/hub/Bejeweled-cheat]bejeweled cheat[/url]

    can anyone send me the cheat without filling in a form?

    cheers in advance

    ReplyDelete
  10. hello guys am newbie to the forum and i saw few people wanting the bejeweled cheat on
    faceboook you can download it from the website below

    [url=http://hubpages.com/hub/Bejeweled-cheat]bejeweled cheat[/url]

    ReplyDelete
  11. hi guys am new to the forum and i saw few people requesting the bejeweled cheat on
    faceboook you can get it it from the site below

    [url=http://hubpages.com/hub/Bejeweled-cheat]bejeweled cheat[/url]

    ReplyDelete