06 December 2009

Posting No. 185 : Nombor Telefon


Motorola L7, hp chokia milik aku

Kenapa ye, lelaki-lelaki yang mengaku sejati, merajuk bila aku takmo bagi nombor telepon aku? Benar-benar sejatikan mereka itu? Konfius aku...

Bagi aku, nombor telepon tak kiralah nombor telefon rumah ke atau telepon bimbit, adalah terlalu sensitif untuk aku diberikan kepada orang sebarangan. Aku takkan bagi nombor telepon aku kepada orang yang baru aku kenali. Perasaan curiga aku terlalu tinggi untuk memberikan nombor aku sewenang-wenangnya walaupon orang itu telah pon memberikan nombornya.

So, kepada lelaki-lelaki yang mengaku sejati tadi, mintak maaf banyak2, 'kesejatian' korang membuatkan aku curiga.


Yang Curiga ...

16 comments:

  1. Salam Anakandaku Afeez,

    sian lelaki sejati tu tak dapat no tipon afeez heheh. Jangan konfius. Apa Afeez Peduli?

    az konfius pulak ari tuh, kita pertama kali jumpa, minta no tipon afeez, terus dapat.

    ReplyDelete
  2. salam
    dear hafiz..

    lelaki tu berkenan dgn afeez kot.. hehehehehe

    dear ayah zain

    kali pertama jumpa terus dapat yer ayah zain.. afeez suka ayah zain ar tu.. hihihihi (-_-) (suka&minat ada banyak pengertian)

    ReplyDelete
  3. salam ayahanda zain : senang cerita macam ni lah, lelaki2 sejati yg sy ceritakan tu mostly gay, siap cerita yg bukan2 ngan sy, siap ajak projek lagi. tu yg sy tak bg no sy kat mereka, nak mampus. kes AZ tu laen, takkan le AZ ni gay plak, atau nak cube2 jadu gay... dah buang tebiat?? hahah

    salam sahabat My Life : tu yg mereka cakap, berkenan kat sy, sy hensem dan sebagainya.. hahahah
    afeezz suka ayahzain, pasal AZ ade ciri2 ayahanda sejati

    ReplyDelete
  4. Afeezz...jgn dilayan, itu je nasihat saya. Ingatlah setiap org ada dugaannya...mungkin itu dugaan buat lelaki2 tu. Dugaan Afeezz pulak bertemu dgn depa yg anggap Afeezz hansem...dugaan tu..tp biarkan, jgn dihina...sbb kita tak tau nasib kita esok2 nanti. Senyum bro...jgn risau, kalau Abg kat tmpt Afeezz, Abg bg je no phone...bukan depa boleh buat apa pun...silap2 Allah bg kita peluang utk tunjukkan mereka jln pulang yg diredhaiNya. Gud luck

    ReplyDelete
  5. salam kekanda imram : Allah bang... sy takut.. takut sy terjebak sama... sy ni fragile... hahaha

    ReplyDelete
  6. Salam Afeezz...

    Bagus... bagus...

    pst..pst.. kat pompuan sejati hang bagi dak no tel if depa mintak? he.. he..

    ReplyDelete
  7. Salam Afeezz..

    Selalunya lelaki sejati jarang merajuk hihi..so bila hang kata lelaki sejati tak dpt no tel hang dia merajuk..cheq dah konpius..

    Bagus laa hindarkan dr gol spt ini..opss Tikah minta no tel hang tue..cpt laa bagi hehe..

    ReplyDelete
  8. salam sahabat tikah : klu kat awek dan gadis... anytime...

    salam sahabat syima : tu le pasal, mengaku straight, pastu merajuk, semalam tak bertegur pon.. hahaha. tak koser mak nak layan. bukan setakat tikah jer, klu syima nak pon sy akan bagi...

    ReplyDelete
  9. Afeezz....Abg gelak terbahak2 baca ur komen...FRAGILE....hahahaha. Nway pelik gak geng lelaki yg pandai merajuk dgn lelaki ni...tentu buruk. Apapun Afeezz ada peluang nasihat tu...cubalah, asal jgn sampai tergadai body udah le...hehehehe

    ReplyDelete
  10. salam afeez...
    kalu kat tika dgn syima blh kasi no tel tu , tp kalu kat warga perak ( bkn wrg emas lg) mcm akak nih ,nk kasi ke tak?

    ReplyDelete
  11. salam kekanda imran : tu lah bang, buruk benor merajuk pasai bende2 yg macam tuh... tak koser nak layan..

    salam kekanda ummi : klu kak ummi ni single, no problem... hahahah

    ReplyDelete
  12. Salam afeez,

    fragile? kenapa gitu feez,afeez mudah rapuh ke? ermmmmmmmacam-macam ada,

    terkonang kek afez bila nampak nazri kat tv semalam. sejibik betul afeez ngan si nazri tuh

    ReplyDelete
  13. salam ayahanda zain : keimanan yg fragile.... AZ, sy rasa antara sy ngan nazri tu, sy hensem lagi.. hahaha

    ReplyDelete
  14. Salam afeez,

    jap az recall .......... pertemuan satu petang ngan u all kat mas cafe........ ermmm beto cakap ko jang, memnag ekau lebih hensem dr dak nazri tu

    ReplyDelete
  15. Salam Dekk afeez

    Adoi adik akak sorang ni...kenaper sedey2 ni...baca ko punya N3 buat akak ..geli hati..tau..jgan camtu dik..

    AZ lagilah..suka tambah perisa kat citar2 ..ko tu

    Tapikan kalau dgn akak ko kasi tak..??? nanti nak jemput makan barbeku kambing camner...AZ tak dpt tu jauh..ko tu dekat rugi tau..makan free pulak..

    Betui ckap bg imran ko tu..bagi pun takpa...kalu sekali depar call ko tak berkenan lenkali tak yah angkat der call tu aar..ok..

    Dah jgan fikir bukan2.. fikir yg baik2 yor...Allah ada dia jga kita semua K...doa byak...insyallah semua selamat..apa jua dugaan dlam hidup kita dpt kita harungi dgn baik...
    Akak stop dulu aar..nanti ko marah akak pulak bebel ..nih...ngeh..ngeh..ngeh

    ReplyDelete
  16. salam ayahanda zain : betul2 mas cafe tmpt pertemuan pertama kite, dan AZ gak yg belanja kami that day, rugi tak pow habis2an..

    salam kekanda shami2 : eh... kite tak sedey lah, cume kadang2 rasa goli geloman plak jantan nak merajuk sesama jantan. sy lebih prefer tak bg drp bagi, sebelum ape2 yg sy tak suke terjadi, baik sy tak bg langsung. biarlah mereka tuh.. kak.. klu wat kambing golek tuh, bg le notis awal2.. nnt sy bu no telpon saya... hahaha... jgn bgtau AZ...

    ReplyDelete