10 November 2009

Posting No. 177 : Tioman, Suatu Ketika Dahulu


Jeti Kampung Juara

Pertemuan pertama setelah tamat belajar kat ITM Perlis. Kami telah berkumpul di Pulau Tioman. Aku tak ingat tahun bile. Tak ramai yang dapat dikumpulkan, mostly budak2 kelas C (kelas aku le tuh) jer yang join pertemuan ni.

Salam Kerinduan ...

19 comments:

  1. hmm aku g tahun 2004 dulu.. fully sponsored by Ahli Parlimen Rompin, Datuk Jamaluddin Jarjis...

    ReplyDelete
  2. aku tak igt aku pi tahun berapa, rasanya somewhere 1999 - 2000 macam tuh. sponsored sendiri... tp best...

    ReplyDelete
  3. salam Afeez

    Az g tioman seklai. Tak ingat juga tahun berapa. Agaknya tahun 93 kot Tapi bukannya sponsored tp free heheh sebab jadi gur pengiring.

    Memang best lah g Tioman, tak tahu nak g bila. Jom Afeez, CP kita g sama-sama, kita ajak geng GPK sekali. ada berani?

    ReplyDelete
  4. salam ayahanda zain : masa saya pi dulu, 3 jam dok dalam bot yg sarat ngan penumpang, berdiri plak tuh. last2 penat berdiri sy pi depan bot duduk atas guni arang. siap tido2 lagi. klu bot tu lap sikit, rasanya sy dah terjatuh masuk laut. Tak berani.... hahaha...

    ReplyDelete
  5. Dik,memang sejak dulu ko cute yer???hisss ngerinya cerita naik bot tu...

    ReplyDelete
  6. salam afeez..
    beranikah ummi naik bot , tengok air beralun pun dah rasa pening semacam ..

    ReplyDelete
  7. salam kekanda mas : cube kak mas kate sy hensem plak.. hihihi baru ler bersemangat. kak mas klu takmo ngeri2 ni kene naek bot laju lah. sy dulu naek bot nelayan. tu yg duduk atas guni arang tengah panas.. belum aper2 kulit dan tanned

    salam kekanda ummi : kak ummi kene naik kapal lah lah klu camtu. kapal kontena ker, kapal perang ker. tapi klu kak ummi still takut, kak ummi bole naek kapal korek.. hahah

    ReplyDelete
  8. salam brader afeez..

    aku tahun nih tak berkesempatan lagi utk pergi ke pulau tioman. selalu je last2 minit cancle..

    rindu pula nak turun ke laut.

    skang nih..tmpt yg paling happening adalah di kg SALANG, makan semua leh beli je kat kampung2 berdekatan situ.

    err.napa ko tak amik lesen diving time tu? kalau leh dive sesama lepas nih

    ReplyDelete
  9. salam sahabat madey : aku pi dulu just suka2 jer, tak terlintas plak nak pi amik lesen diving. dulu kami lepak kat Kg. Juara, kire ok gak ler.. skrg tak tau ler... lama dah tak pi..

    ReplyDelete
  10. ade juga port2 mat saleh naked beb! haha..lupa lak nama tmpt dia..ade 1 kawasan tu terpencil. perh..naked je semua kat situ.

    ReplyDelete
  11. salam madey : ya!!! kite perlu ke sana....

    ReplyDelete
  12. Salam Afeez

    Sy tak pernah sampai ke Tioman rasanya hehe ciankan
    Tapi pulau2 lain pernah le..

    ReplyDelete
  13. Salam apeezz...

    Wah... tioman... pulau yang ingin ku jejaki... dah 2 kali kengkawan buat gathering kat sini... but semunya clash ngan kerja... bila lak leh sampai sini....

    Biasanya di awal perpisahan ngan kengkawan, bila buat perjumpaan, mesti ramai yg hadir... but bila second time n seterusnya jumlah yang hadir semakin berkurangan....

    ReplyDelete
  14. Ambooi apeezzz... hangg dengar jer ada port naked... terus cepat2 nak p sana no...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. salam sahabat sinomosa : tak pernah pegi ker? pergi ler sekali, best tau. sesuai untuk merehatkan minda...

    salam sahabat tikah : tikah pon tak penah pi tioman ker? ruginya... jom lah kite beramai2 pi bercuti bersama2 di tioman. Tikah, skrg ni klu wat gathering mesti lagi ramai, sebab semua bawak laki bini ngan anak masing... so bertambah le ahli keluarga.. hahah..

    port naked tu.... hihih...

    ReplyDelete
  17. Salam dek Afeez..

    Akak tak pernah gi lagik..ke tioman tu..
    Pulau langkawi ngan Pulau Kapas ader la...
    Tapi sejak peristiwa tsunami..seram er tgok laut tu...
    Tahun lepas p cuti kat satu resort depan pulau kapas..musim tengkujuh ler katakan..nak tgok laut..ambik chalet betul2 depan laut dekk..akak tak dapat tidur malam...
    jam 4 pagi dah bangun...taulah aper dibuat tanya kak umi...eikk rasa macam ...bila2 jer nyawa tu..bole diambik...

    ReplyDelete
  18. salam kekanda shami2 : semua tu kite berserah jer pd Allah swt, klu dah nak diturunkan bala bukan kat laut jer, kat umah pon boleh diturunkanNya. Lagi satu kak, kite kene tau gak pasal geografi bumi ni, rasanya area pulau kapas tu, kemungkinan berlaku tsunami tu kurang, klu kene landa ribut tu mungkin lah... wallahualam..

    ReplyDelete
  19. Salam dek afeez

    Awat cheq teremosi,kekanda cuma kongsi pegalaman jer....tidak bermaksud aper2...dek..

    Kekanda hanya takut akan kekuasaan dan kebesaran Allah..
    Alam ini semua hak mutlak DIA..
    kita hanyalah hamba yg kerdil...
    Yang sering terlupa...

    ReplyDelete