06 November 2009

Posting No. 175 : Kepada Yang Suka Naik Kapalterbang

Tak tau lah aper perasaan kite bila berada dalam keadaan ini. Rasanya jantung macam nak terkeluar dari badan, peluh melimpah, jangan cakap ler, klu kite pegang batu pon bisa pecah. Tak sempat nak bertaubat dah rasanya. Alhamdulillah, selama aku naik kapalterbang ni, belum pernah berlaku perkara2 yang tidak diingini. Cuma bergegar2 kat atas sane tu perkara biasa, klu dalam bahasa FA, langgar batu.

Salam Sayang ...

14 comments:

  1. Kali pertama k.mas naik kapal terbang dah umur 28tahun anak dah 2,tu pun AirAsia,KL-KB jer...tapi teruja yg amat ko..

    ReplyDelete
  2. Salam afeez,

    tak tahu le afeez nak buat macam mana kalau berlaku macam tuh.

    AZ hanya serahkan kepada Allah, berdoa sungguh-sungguh jangan berlaku macam tu kat AZ. Hanya Allah yang aku smmbah dan kepada Allah aku memohon pertolongan.

    ReplyDelete
  3. langgar batu? hmm ada batu terapung ker?

    ReplyDelete
  4. salam kekanda mas : kali pertama sy naek kapal terbang thn 2004, KUL-LHR.. 13 jam ko.. dari teruja terus boring, tak tau nak buat aper.. tmpt yg bole pegi kat atas sana adalah tandas...

    salam ayahanda zain : kite berdoa je lah kepada Allah agar perjalanan kite selamat. Yakin pada pilot itu, mereka mesti telah berpengalaman luas bawak kapalterbang. Macam dalam movie tu, rasanya klu pilot tu kurang pengalaman ataupon gabra, sure kapalterbang tu dan terhempas

    salam sahabatku che pit : itu jargon, flight attendance selalu cakap kapalterbang langgar batu klu asik bergegar jer.. macam naek kete..

    ReplyDelete
  5. salam dik afeez ,
    pengalaman akak naik k.terbang paling mencemas kan ketika balik dr sabah dgn Air Asia , ada ker patut , dah ler waktu malam , depa srh pakai semula talipinggang , katanya cuaca burok . guruh kilat beriringan . masyaAllah , mengucap jer ler .baca ler apa yg terlintas di kepala...

    ReplyDelete
  6. salam kekanda ummi : alhamdulillah, sepanjang saya naek kapalterbang ni, belom lagi terjadi ape2 yg menggerunkan. setakat bergegar2 tu biasa lah...

    ReplyDelete
  7. hoh..sib baik aku dah balik br aku bukak video nih!. alhamdulillah..semuanya dah selamat,

    ReplyDelete
  8. Salam..

    Hmm mengerikan jugak eks..
    Syukur, so far flight yg sy naik takde laa terjadi situasi yg mencemaskan lagi..

    ReplyDelete
  9. salam sahabatku madey : sib baek ko dah balik, klu tak... sure ko tak pi.. hahaha...

    salam sahabatku sinomosa : syukur alhamdulillah, laen kali nak naek plane kene le baca ape2 yg patut kan..

    ReplyDelete
  10. Salam apeezz...

    Bila kita dah naik kapal terbang tu.... segala-galanya kita serahkan pada Allah... memohon perjalanan kita selamat...

    Tapi tiap kali naik flight, mesti ada rasa takut... He... he... he...

    ReplyDelete
  11. haha..

    aku paling tak suka kalau dpt tmpt duduk sebelah sayap..mau nak pecah gegendang telinga aku.

    seat aku paling suka..kat tepi korridor dia.. pasal leh adjust pramugari atau nak mintak lebih makanan pon senang..

    mlm tadi..aku mintak kacang 5 bungkus. time balik kl-jb. time dari BKK -KL aku mintak nasi extra..haha

    ReplyDelete
  12. salam sahabatku tikah : betul tu, berserah jer lah. takut tu mmg ade, tp klu naek yg dekat2 ok lah.. klu flight yg 12-13 jam tu.. pergh...

    salam sahabatku madey : bole ye wat camtu.. mintak makanan lebih. aku tak penah try le plak...tp Ed penah cakap kat aku, ko mintak jer.. diaorg tak marah punya...

    ReplyDelete
  13. yer en apeez. mmg mintak je. kalau nak extra. kan kita bayar..

    kalau nasib baik..dpt no phone skali. tu pon kena manis le mulut.

    aku ikut pesanan ed. tu yg leh dpt extra

    ReplyDelete
  14. salam sahabatku madey : tu le, rugi aku tak ikot pesanan tu. tp masa aku pi UK last yer, flight attendence dia semua jantan lah, yg pompuan jaga kat depan...

    ReplyDelete