15 September 2009

Posting No. 152 : Menjelang Hari Raya 2

Semalam aku ke Bukit Bintang, KL berbuka puasa bersama kawan2. Aku bersama dua orang kawan yang lain, kami telah merancang untuk berbuka Nasi Ayam Hainan. Kedai ni agak popular gak lah, masa kami berbuka, penuh satu kedai sampai ade meja yang diaturkan di luar kedai. Kami bernasib baik dapat makan di dalam kerana kami telah membuat tempahan meja awal.

Sementara menunggu waktu berbuka, kami telah pergi berjalan2 di Pavillion. Sekadar berjalan2 sahaja, tiada niat untuk bershopping. Cukup2 lah shopping, dah nak naik muflis dah asik shopping jer. Then kami pi test perfume, banyak gak kami test dari Burberry, Hugo hingga ke Versace, tapi tak beli pon, sekadar mewangikan diri jer... hahah

Lepas berbuka, kami lepak2 di Times Square plak. Kali lepak di Starbuck, pekena mocha freppurchino (camtu ke ejaannyer?), smpi le ke pukul 9.30 malam.

Termasuk semalam, dah 5 kali aku berbuka puasa di luar tahun ni.
  1. Berbuka bersama seorang kawan bernama Ed Eron kat One Utama.
  2. Berbuka bersama group 4th Miles kat Crystal Crown, Jalan Kepong
  3. Berbuka dengan kawan baek aku, Zam kat Madam Kwan, Mid Valley
  4. Berbuka dengan Zam lagi kat Maju Junction, Jalan TAR
  5. Berbuka dengan Alim dan Kak Bib di Hainan Chicken Rice, Jalan Bukit Bintang

Lepas ni rasanya dah takde rancangan lagi nak berbuka di luar. Tapi tak tau lah kan, klu tiba2 ade rakan yang mengajak...


Salam Ramadhan ...

12 comments:

  1. salam

    20/9/09 berbuka dgn kak mas suria di chilli KLCC....jgn lupa arr encemmm,selamat hari raya,kita dua jer tauu...

    ReplyDelete
  2. macam ye2 jer kak mas ni. Ok2.. tak dpt 20/9/09... saya akan tuntut smpi dpt... by hook or by crook...

    ReplyDelete
  3. Salam

    Bujang2 bole ler kuar buka posa kat luar...bg kami yg dh berkeluarga nih dn anak yg sedang membesar..dirumah jer..kalau kat luar pun kt surau jer sebab amanah setiap ibubapa tu harus didahulukan..mendidik diri sendiri dn jga anak2...harus diutamakan..

    ReplyDelete
  4. shami2 : hahaha... betul2 masa bujang lah dpt wat bende2 macam ni. dah kawen nnt, laen plak gaya nya kan..

    ReplyDelete
  5. Salam apeez..

    Cantik tarikh kak mas ajak hang tu... 20.09.2009... pergi... jangan tak pergi... rugiiiii tau.... he... he...

    ReplyDelete
  6. hanis nak wat list juga laaa...

    1x...berbuka kat alamanda
    1x...berbuka kat umah (tp pas solat isyak p hakim sec.7)
    1x...berbuka kat Taman Tun Dr Ismail
    5x berbuka di rumah seremban
    yg lain2...berbuka di rumah ajee....

    ReplyDelete
  7. tikah : tak perasan plak pasal tarikh tu... tp kan tikah, takut kak mas tu menabur janji pelesu plak, biase le dia kan.. hahah..

    anis : yg berbuka ngan kak mas tu kat maner?

    ReplyDelete
  8. Salam dik..

    jom berbuka kat NSK.. pekena waffle yang kat tepi money changer tuh.. amacam??

    ngeh ngeh ngeh..

    psstt.. dik, 20/9 hang posa lagi ke?? kita orang dah raya waktu tuh..

    ReplyDelete
  9. salam kak noor, jom2.. klu akak smpi NSK tu akak seru jer nama saya, dan saya akan muncul secara tiba2 depan akak nnt...

    kak noor, tu yg saya katakan CM tu hanya menabur janji2 pelesu. dah terlanjur dia berjanji, smpi ke anak cucu dia saya akan tuntut nnt. dia igt kite tak perasan kot tarikh tu tarikh aper.

    ReplyDelete
  10. hmm mana buka puasa dgn aku????????

    ReplyDelete
  11. buka puasa yg ko janji lah.. hmm lagi janji tinggal janji..

    ReplyDelete