16 August 2009

Posting No. 138 : Catatan Perjalanan - Cameron Highlands

Last weekend aku berada di Cameron Highlands, sekali lagi. Tahun ni jer dah dua kali aku naik ke CH. Actually takde le best pon CH tu, tp aku just memenuhi jemputan seorang kawan. Kali ni dia ajak aku temankan dia pasal sorang kawan dia dari KL nak bercuti di CH dengan gang2 pompuannya. So, dia macam seganlah nak bawak gang2 pompuan tu, then dia ajak le aku jadi teman dia.


15 Ogos 2009

Kol 8.00 pagi aku dah kuat rumah, amik teksi ke Kampung Dato' Harun, rumah abang kawan aku tuh. Kami bersarapan dulu kat kedai dekat situ dulu sebelum kami bertolak. Kami berjanji akan berjumpa kawan kawan aku tu dekat R&R Rawang. Kami sampai di CH dalam pukul 1.00 petang dan kami telah lunch di pekan Tanah Rata. Kemudian kami ke Brinchang, hantar gang2 pompuan tu ke hotel mereka dan kami akan berjumpa semua dalam pukul 4.00 petang.

Tidak seperti yang dijanjikan, kami sampai semula di Brinchang pukul 6.00 petang, akibat terlalu syok tidor kat rumah kawan aku tu di Ringlet. Kami just duduk ngeteh smbl borak2 sampai ke maghrib. Malam tu lepas maghrib kat Masjid Kayangan, Brinchang, aku ngan kawan aku ni pi makan malam then kami ramai2 jalan2 kat pasar malam Brinchang tu. Takde aper yg aku beli cume beli jeruk strawberry (pebret aku tuh), merasa strawberry bersalut coklat yang takde le sesedap mana bagi aku dan kawan aku tu belanja jagung madu. Geng2 pompuan tu dah pon membeli belah semasa menunggu kami petang tadi. Then, kami pi sekali lagi kat kedai makan tadi, pasal gang2 pompuan plak nak dinner. Aktiviti malam kami tu tamat dalam kol 11.00 malam. Gang2 pompuan balik ke hotel kediaman mereka dan aku ngan kawan aku balik ke Ringlet. Malam tu kami just borak2, tido dalam kol 1.30 pagi.


16 Ogos 2009

Tidak seperti yang dijanjikan, akibat syok sgt tido (kawan aku yg syok tido, aku tido tak lena pon), kami berjumpa lagi sekali pukul 11.00 pagi. Aku ngan kawan aku sarapan dulu dan lepas tu kami beramai2 pegi ke jalan2 sekitar CH. Memula pi ke sovenier shop (tak igt plak aper namenye) then ke Kea Farm (takde beli aper2 pon kat sini). Kemudian kami singgah kat The Lakehouse, just amik2 gambar. Pastu kami ke Bertam Valley pasal gang pompuan nak beli pokok bunga. Ni first time aku ke Bertam Valley setelah beberapa kali aku ke CH ni. Tmpt dia takde le menarik sgt, tapi kawan aku cakap, klu nak beli pokok2 bunga kat sini le tempat nya yg murah. Gang2 pompuan beli 3 pasu harga rm10 jer, murah ker? Pasal aku tak tau.

Kami bertolak pulang dalam pukul 1.00 petang. Aku tumpang gang pompuan tu balik ke KL. Kami singgah di R&R Tapah untuk semayang dan makan. Diaorang turunkan aku kat Bangsar dan aku amik teksi balik Selayang. Aku sampai rumah dalam pukul 6.00 petang.


Catatan perjalanan ...

6 comments:

  1. laaaa...takde pon belikan teh yg hanis order tu

    ReplyDelete
  2. eh... bile lah hanis order teh plak? i takde terima ape2 order pon.. so takde lah i membeli ape2...

    ReplyDelete
  3. Dik,ko beli jeruk jee..alahai ko ni dik,tapaulah bunga,teh,jagung,sayur-sayuran,catctus,bunga rose bagi kat awek,ni jeruk semata...pi sogo pandai pulak hang membeli...betul2 org bujang hang ni

    dah kahwin jangan wat camni..melopong anak bini tunggu hang!!!

    ReplyDelete
  4. hahah kak mas. cheq ni klu membeli dan membelah macam ni mmg le kurang sikit, tp klu membeli dan membelah baju ke aper ke, pandai jer...

    ReplyDelete
  5. kira murah ler tu 3 pasu pokok rm10..

    ReplyDelete
  6. ntah le pit, aku maner le penah beli pokok2 ni... berminat.. tapi.. malas nak menanam dan menjaga

    ReplyDelete