12 August 2009

Posting No. 135 : Back At Work

Hari ni kembali bekerja setelah dua hari bercuti. Ditambah sabtu dan ahad maka totalnya empat hari bercuti rehat. Ada urusan di rumah yang terpaksa diselesaikan, actually orang laen yang menyelesaikannya, aku hanya lebih kepada memantau sahaja. Igtkan urusan tu akan diteruskan sehingga hari selasa, tetapi urusan tu diselesaikan setakat hari isnin sahaja. Memandangkan dah bercuti dan takde aper yg nak dibuat dirumah, hari selasa tu aku telah pergi ke Sogo, seorang diri. Tujuan utama cume nak pegi ke Pejabat Pos (macamlah kat Selayang takde Pejabat Pos) dan aku nak Pertama Kompleks nak repair aku nyer jam yg dah tercabut jarum nya. Urusan aku tu dalam pukul 12.30 tengahari dah selesai.

Kemudian aku masuk ke Sogo, sekadar window shopping jer. Ade niat gak untuk membeli, tapi tengok pada keadaan. Pada akhirnya aku telah terbeli sepasang baju kemeja, sepasang baju T, sepasang seluar slack dan satu tali pinggang. Lesap lebih RM300 sekelip mata sahaja. Tapi takpe.. swipe jer.... cukup bulan bayar... hahah... Aku balik dalam pukul 2.30 petang. Lagi lama aku kat situ, bole muflis aku dibuatnya.

Hari ni aku dah start keje. Igtkan mesti banyak keje atas meja macam yang lepas2 klu aku cuti. Alih2.. meja aku clear. Ade pon beberapa borang jer yg bole settle sekelip mata jer. Hahaha... So hari ni aku goyang kaki jer, ada surat boss suruh buat, tapi aku selamba jer kata, esok pagi lah saya buat. Lagi pon bukan urgent pon surat tuh.

Hari ni aku apply satu kursus. Dah lama benar tak pergi kursus. Keperluan kursus pon tak cukup lagi. Kene pegi sekurang2nya 7 hari setahun, tapi setakat bulan Ogos ni, aku baru hadir 2 hari. Kursus terakhir yg aku hadir pon bulan Mac tahun ni, Kursus Pengoperasian Windows Vista. Kursus yg aku apply ni, Kursus MS Publisher 2007 (Asas). Walaupon aku dah tau aper tu MS Publisher dan pernah guna pon, just apply jer nak cukupkan keperluan. Kursus ni lama lagi, bulan September nnt.


Salam Sayang...

9 comments:

  1. As Salam..

    babeh.. welcome back to work.. (alamak wish cam kita kije setempat lak..)

    mak aih.. soping bulan sya'ban je dah abih RM300.. tu lum soping bulan ramadan.. misti riban-riban.. he he..

    ReplyDelete
  2. isk kak noor, kite sepejabat ker?? (pandang kiri kanan)

    aler kak, ramadhan dah tak shopping dah (ye le tuh)

    hahah...

    ReplyDelete
  3. salam encemm...

    aduh dik..shopping memang lah cam tu..samalah kita..konon nk window..window pun k.mas beli!!!

    aah dik..pi lah kursus,syok kursus ni..lari dari suasana kerja sambil menambah ilmu pengetahuan!!

    ReplyDelete
  4. kak mas.. saya buka beli, TERBELI lah.. hahaha terima kasih kepada kredit kad...

    tu lah kak, pi kursus dpt lari dr suasana kerja. Syok gak sekali sekala.. klu dah selalu bosan gak..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. salam...

    waaaa..bestnye kalau dapat cuti2 camtu..bilaaa laa cheq nak dapat cuti camtu lg....kaki shopping tul cik abg kita nie...pizz...satu je kene jaga....credit card tu....ngeriiiii kalau tak jaga2....terutama kalau dalam fikiran dok kate nak p window shopping ajeee....cheq penah mengalaminyaa....pengalaman yg mengerikannn

    ReplyDelete
  7. cik Hanis : so far mmg cheq jaga bebenor agar tak over spent. alhamdulillah.. takde yg overdue payment

    ReplyDelete
  8. hmm tu lah, aku dah kata, nak shoping ajak aku.. gerenti duit ku pun tergadai sama, hahaha

    ReplyDelete
  9. che pit.. nnt lah kite shopping sesamer, shopping raya... pastikan lepas gaji..

    ReplyDelete