02 August 2009

Posting No. 129 : Ayam Penyet dan Es Soda Gembira

Tertarik dengan entry Encik Madey mengenai ayam penyet, petang tadi aku telah menikmati sendiri keenakan juadah ayam penyet dari negara Indonesia itu. Aku bersama2 'd' telah menikmati juadah ini di Waroeng Ayam Penyet di The Curve.

Hari ni aku dah 'd' telah pergi ke The Curve. Tak ingat plak sape yang ajak saper, tp aku rasa aku yg ajak 'd' pi deting dan 'd' yang cadangkan kite pegi The Curve, pasal beliau sendiri nak ke Ikea membeli sedikit barang. Tapi, at the end of the day, aku pulak yang lebih banyak membeli barang daripada beliau. Hahah...

Berbalik kepada cerita ayam penyet tu, kami telah setuju untuk merasa ayam penyet tu sebab terbaca kat entry si madey tuh. Bagi aku, boleh tahan ayam penyet dia tp tak nampak semeriah ayam penyet madey. Aper2 sambal dia... pedas giler... berair hidung kawe.. Dan untuk minuman pulak aku telah memilih untuk merasa Es Soda Gembira dan 'd' pula Es Teh Sasro.

Terima kasih kepada 'd' pasal belanja saya makan ayam penyet itu. Sayang 'd'. hahahah....

p/s : Pijal... bile ko nak bawak aku? hahah


Love...

16 comments:

  1. salam..

    k.mas tak tido lagi lah..tgh malam pi umah hang ada ayam penyet lak..k.mas dah rasa pure ayam penyet kt Bandung dgn atikah,masa pi wat rombongan cik kiah...lagi sedap dari sini..selain dekat the curve ada gak nampak semalam kt Puchong,tepi Tesco tuu..

    woooi dating tu dgn `d`...alaa, my love nama `d` jugak,hiss bukan abg samad ker.??.nk wat camner hasben ramai kan apizz..salam untuk d..
    psal apa `d`plak kena belanjer.??.sian `d`..hu,hu,hu

    ReplyDelete
  2. huhuhu ko dah g dah? hmm tak yah lah aku bawak, huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Kak mas : kawe ni mana lah penah pi bandung, so tak dpt lah rasa yang original. dpt rasa yg dekat2 original pon jadilah, so klu kak mas nak kelentong pasal ayam penyek tu pada kawe. haha...

    kak mas, kawe ni kan tak romantik, tu pasak lah 'd' yg belanja.. hahhaah....

    pijal : alah ko ni, dan2 taknak bawak plak... cis...

    ReplyDelete
  4. yelah dah ko g dgn org lain, tak nak lah aku bawak, huhuhu..

    ReplyDelete
  5. aler pijal.. merajuk le plak... ceh... jom la... hahha

    ReplyDelete
  6. pijal...semalam kita nampak restoran ayam penyet kat sunway lak kan...kita kene suruh apiz belanja kita kat situ laaa pulak nak....

    ReplyDelete
  7. aaahlah dik conpomlah ko ni tak romantik nasib baik `d` sporting,akak dulu berdating still lagi student...mampu makan nasi goreng jer,dgn air sirap jer..tu pun share,,abg samad bayar nasi goreng k.mas bayar air..aduh romantika yer... makan sepinggan kenyang 3 hari..skrg seperiuk pun tak kenyang,,nape ek?

    ReplyDelete
  8. Tuan Punya Blog wat2 tak nampak komen Hanis.

    Kak Mas : tu yg buat kawe sayang kat 'd'. Dia selalu banjer kawe makan (tp hari tu tak berjaya nak pow dia kasut adidas rega RM300 jer). Tapi kak, kawe ni berpada2 gak, ade masenyer kawe yg belanja, takkan le nak pow beliau selalu kan... bengkrupt member nnt. tp klu ngan kak mas, harus kene pow selalu.

    kak mas, klu makan seperiuk tu bukan makan namenyer.. itu melantak, mmg le tak kenyang, tak baca bismillah

    ReplyDelete
  9. betul tu piz,

    kita ni makan, kak mas tak makan, dia mentekedarah bak kata kak noor.. kan kak noor kan..

    ReplyDelete
  10. wow pit... kasaqnya ko ni, kesian kakak cheq tu, at least cheq cakap melantak tu sopan le drp menketedarah...

    anyways... klu makan smpi 1 periok tak kenyang gak... menketedarah tu amat sesuwai lah..

    ReplyDelete
  11. che pit memang macam tu pizz..apa lagi dia tak puas hati dgn k.mas ni..selalu nk `gaduh` dgn k.mas ni..hu,hu,hu...agaknya dia rasa terpedaya dgn segala janjiku agaknya,he,he,he..

    ReplyDelete
  12. hihi... kak mas kene mengalah lah ngan kerenah adik2 kak mas ni. adik2 ramai kan, mestilah macam2 perangai ade. sabo je lah kak mas

    ReplyDelete
  13. wah wah..
    dating ngan D ka? isk isk..kalau tau..mmg aku kacau korang berdua..
    aha..

    takde tempe ngan tahu ke? sambal dia nampak cam menarik..

    Haih..nak ajak D blanja aku plak la nanti..haha

    ReplyDelete
  14. hahah... madey masa tu ko bz kenduri, maner dan ko nak kacau kiteorg. takpe, next time kami pi senyap2 gak..

    ade tauhu ngan tempe dia, tp seketul kecik jer, tak puas makan, dah ke aku suka tempe ngan tauhu

    wei madey, ko ajak si pijal tu belanja, kan dia kate nak belanja kite ari tu kat kedai ayam penyek the curve tuh

    ReplyDelete
  15. hmm apiz, jgn slah paham.. aku cuma memetik kata2 kak noor kepada kak mas.. bukan aku yg kata tau..

    hmm ni bila masa aku kata nak banjer ko dgn madey ni? aku ajak pi jer, tak kata nak banjer, huhu..

    ReplyDelete
  16. aler pijal... sesekali ko banjer kami aper salah nyer.... tu kira amal jariah gak

    ReplyDelete