30 July 2009

Posting No. 128 : Hari - Hari Ku Tanpa Tenet

Hari tanpa tenet macam tak bermakna.
Terasa kosong, tak tau nak buat aper.
Kalau tenet down, rasa marah, rasa macam nak gila.
Walau pon sebenarnya bukan nak buat apa.

Hari ni hampir sepanjang hari server down kat opis. Sebenarnya sejak semalam dah mula, tapi semalam dah dekat2 nak balik, so takde le terasa sangat. Aku call bahagian yang bertanggungjawab, Pusat Teknologi Maklumat, sekadar bertanya, manalah tau klu2 jabatan aku jer yg kene. Tapi, dia kata mmg ada masalah dengan DNS Server (what ever that mean, aku bukannya tau). Rasa tensi jer bile keje. Selalunya, aku akan online Facebook. Sambil2 buat kerja aku layan Facebook. Sekadar nak mengurangkan kesesakan di kepala. Kadang2 aku akan bertandang ke 'rumah' kawan2 kat alam maya ni.

Tapi bila tenet dah takde, tak tau nak buat aper walaupon kerja berlambak atas meja. Takde tempat nak melepaskan tekanan di kepala. Klik Internet Explorer, kecewa bila lihat 'Internet Explorer cannot display the webpage' saje.


Love...

13 comments:

  1. aduhai k.mas sangat memahami..sebab tu lah rela beli broadband sendiri dari menunggu tenet sekolah yg selalu sangat meroyan tu...sabarlah..bila tenet tak de boleh jugak kita tegur kekawan realiti..face to face..bukan asyik face book jer...tapi k.mas rasa bila tenet tak de mesti apizz wat action cam se`frust`gambar profil tu kan..dok cium meja,hu,hu,hu

    ReplyDelete
  2. hahaha... lucu lah kak mas ni, i likee. sekolah kak mas guna schoolnet ker? (ke aper namenya). khabarnyer mmg selalu meroyan kan, maklumlah semua school nak guna, ye dok..

    mmg betul lah kak, time tenet down, masa tu lah baru nak cari kawan realiti, face-to-face, klu tak.. 8 jam ngadap face-to-book jer. klu tak dpt face-to-face or face-to-book, mmg le saya akan face-to-table..

    ReplyDelete
  3. ahahahha.....cheq memahaminya...mmg membosankan....
    tp kalau time banyak sgt keje...cheq tutup jeee terus internet tu....sat lagi menganggu melewat kan lg keje2 cheq je...

    ReplyDelete
  4. ahhaha..
    sabarlah...mmg azab bila tenet takde. rasa meroyan je..

    ReplyDelete
  5. huhu patutler rumah ku sepi tanpa kehadiran kembar ku ini.. cian ko..

    ReplyDelete
  6. Hanis : kawe tak kira, sibuk ke tak, mesti on internet. klu bz sgt, kawe akan layan tenat sekadar nak mengurangkan serabut kat kepala. dah kurang kalu, baru smbg balik keje..

    madey : nampaknyer kite same, tensi gile, rasa nak bom jer inter service provider tu..

    pijal : bukan rumah mu jer, rumah2 yg laen pon aku tak dpt bertandang. rasa tertekan jer.. hahah

    ReplyDelete
  7. huhuhuhu....kesian kat temanku sorang nie....boleh terbayang cam kat gambar tu tgh tention lggg....arini masih tiada tenet....kami pon merinduimu....huhuhu ;-)

    ReplyDelete
  8. hahah.... gambar profil kawe tu mmg sesuai untuk menggambarkan keadaan kawe klu tenet down.

    hanis... hari ni dah ok dah...

    ReplyDelete
  9. cayangku apiz..


    kalau dah ok internet tu,bagi n3 baru..yg romantik2 punyer..buktikan pada payjarl you can do it..cikgu boleh ajar..pandang sorang awek kat UM tu,pas tu pejam kan mata,,tulis jer apa ada dalam hatimu.dia akan terkarang indah...try tau..bagi cair si hanis..

    ReplyDelete
  10. cikgu mas : klu dah pejam mata lagu mana kawe nak menulis? tak nampak.... takpe2.. kawe akan try gak...

    ReplyDelete
  11. hahahahha...bagi cair hanis??? nampak gayanya kalau apiz jiwang cheq leh melehkan air mata camnie....huhuhuhu...ceyooo pizzz..

    ReplyDelete
  12. yuhuuu apiz,

    aku dah balik, hehehe..

    ReplyDelete
  13. Hanis : ramai benor yg nak mengalirkan air mata bila kawe berjiwang. apasal ni? taka jadi kawe nak berjiwang.. cis.. kensel!!

    pijal : welkom bek...

    ReplyDelete