23 July 2009

Posting No. 126 : Cuti-Cuti Malaysia - Klate 2009

Cuti-Cuti Malaysia : Kelantan Darul Naim, 24-26 Julai 2009

Esok aku akan bercuti di Kelantan. Sekadar memenuhi jemputan seorang rakan yang dah beberapa kali mengajak aku ke Klate. Memandangkan aku merancang nak bercuti rehat pada bulan ni, aku pon setujulah untuk ke Klate, daripada bercuti di rumah, ade baiknya aku pi berjalan2. Dan ntah kenapa agaknya, dah buang tebiat, aku akan naik flight pegi sana, hahah. Actually malas nak naek bas, perjalanan dengan bas mesti lama giler, tak sanggup aku nak duduk dalam bas lama2, bole naek kematu bontot aku nnt. Aku akan naek MAS (ape barang naek Air Asia). Flight aku esok petang pukul 6.25 petang dan dijangka sampai Kota Bharu pukul 7.20 malam. Dan aku dijangka sampai KL semula pada 27 Julai 2009. Oleh yang demikian kawan2, aku takleh lah nak mengarut kat blog2 kalian semua selama beberapa hari.


Salam sayang dari Klate...

25 comments:

  1. wahhhhh...nak kami hantar ramai2 & sambut balik ramai2 kat KLIA dak?

    ReplyDelete
  2. ha...
    Molek benar la tu..
    try la ngejust gawe2 deh..mano la ado jodoh mu kat sano!

    mu pahe dop gapo dio kawe oyak ngan mu ni?

    ReplyDelete
  3. ko nak tak blajar bahasa kelantan?

    Aku ade petua..kalau nak oyak kat ambo deh! ambo leh ajar..mu sampai lapangan terbang kat pengkalan chepa tu nanti..trus leh kecek kelate.

    ReplyDelete
  4. Naik MAS..waah..pramugari kt situ lebih lawa dar Air Asia..cam cikgu mas yang lawa ni...ha,ha,ha

    Alah pizz..mesti kite rindu kat awak...tak per kirim kuih taik itik,jala mas,budu,kain batik,kopok kering,sambal daging,telur penyu,lompat tikam,tudung bawal...semuanya serba sedozen..leh yer???

    ReplyDelete
  5. hahaha...

    hanis : jom2.. mari beramai2 menghantar saya ke KLIA esok hari. Bole kite makan2 kat KLIA.. haha.. Hanis.. saya balik naek kete la, so toksey le mu tunggu kawe kak KLIA nun..

    madey : kawe pahe mu oyak gapo. ni simple2 klate kawe bole loh..

    kak mas ku sayang : amboi3 (ala2 azwan ali), byk nyer dia nak kirim, mau luruh kete kawe nnt, terus tak sampai kl. Perjalanan kawe ni jauh lagi, bukan setakan KL-KB-KL jer..

    ReplyDelete
  6. haha..

    piz..

    aku kirim nasi kukus jaiman!

    lamanyanya tak g kelate..

    ReplyDelete
  7. lor... camner le aku nak bawak balik nasi kukus tu... aku send by mms je lah... hahah

    ReplyDelete
  8. try ler mms. aduh..lapar plak. haha..

    dah listkan ke..tmpt2 yg aku suh pergi tu?

    ReplyDelete
  9. As Salam..

    my dear apiz.. slamat bercuti.. enjoy yr trip to Klate.. gi jale' suma tempat deh.. gi pantai irama.. gi PCB.. gi pasar siti khodijah.. make' di tambatan diraja.. jalan sokmo..

    pssst.. dik, pabila kau menyusuri jalan2 di kota bharu.. itu lah jalan2 yg akak ko selusuri dahulu.. 89-92.. kenangan menari-nari di depan mata.. yeehahhh

    p/s: akak tak pernah menyambut hari yang diagung2 kan oleh laknatullah tu.. serta tidak pernah mengharapkan bunga2 merah yang esok lusa akan layu.. jadilah dengan doa2 ikhlas dari insan yang mengingati.. amin.. he he

    ReplyDelete
  10. madey : kawe berserah je pada kawan kawe tu nak bawok kawe pi jale2 ke mane pon. kawe ikot jer. dia yg merancang segala2 nya. tp hari ahad tu confirm nak pi mandi air terjun ... haha

    kak noor ku sayang : aper kak noor buat kat KB masa tu, siap menari2 lagi di tengah2 pekan? ade shooting drama hindustan ker. kawe pon tak pernah sambut hari tu kak noor, maklumlah, kawe ni bujang, dok ade gewe lagi..

    ReplyDelete
  11. hahaha aku pun sama, cukup malas nak travel jauh2 naik bas.. kematu punggung aku.. tapi nak naik flight, kurang kemampuan.. so kesimpulannye, duk je lah kat umah, takpun g jalan dekat2 je lah, huhu..

    ReplyDelete
  12. hahah... sian ko pijal. takpe nnt kite travel same2 nak... pastu bole kite eksyen kat kak mas...

    ReplyDelete
  13. apizz n payjarl kita picnic kat kolam memancing jenderam hulu nak??k.mas masak spaghetti cabonara..ha,ha,ha

    ReplyDelete
  14. sekali lagi kak mas menabur janji2.. pastu gelak ala2 red devil gitu

    ReplyDelete
  15. Hafizan,

    Kirim air tebu sebungkus aa?

    ReplyDelete
  16. Apiz, jom.. aku set jer.. kalau ada geng boleh jer kita travel.. tak larat nak drive kete, kita naik bas.. tak larat kematu punggung kita naik flight (hehe tapi kena ikat perut ler)

    hmm jgn kita percaya janji2 pelesu yg KAK mas tabur.. aku dah bertimbun janji2 pelesu yg dia taburkan..

    ReplyDelete
  17. apiz jom..after this SABAH! haha..kena kumpol duit lebih skit!

    ReplyDelete
  18. allo tuan rumah.. dah kembali lum?

    ReplyDelete
  19. I'm back everybody....

    Zainal : klu ko nak air tebu kat sini belambak... aku bole belanja je kat sini.. tak payah nak kirim2 air tebu dr klate, nnt smpi KL, dah tinggal plastik jer..

    Pijal : hahah...jom2.. madey nak organize pi sabah tu. Ok gak, kawe dok penah lagi pi Sabah... duit dah ade dah... swipeeee jer...

    ok le tu pijal, kak mas menabur janji, asalkan dia tak menabur fitnah

    Madey : jom2 madey, ko organize ler. Ajak pijal sekali. Kak mas, kak noor ngan hanis nak join ker?

    ReplyDelete
  20. As Salam..

    welcome back my babeh.. siyok kat klate dik.. kasik tayang skit gambo2 kat sana.. biar ghindu akak meruap-ruap.. aritu cm janji nak tunjuk gambo masa dia gi klate.. tapi.. uwaaaa, janji tinggal janji.. ngan akak pun dia kasik janji pelesu.. ishhh ishhh

    psstt.. jom2 kita pakat p Sabah, tapi apiz & d'geng kena tlg jadik 'babysitter'.. take care my 'batalion'.. he he..

    ReplyDelete
  21. hmm aku bulan 11 ni mmg nak g sabah.. kena ngajar kursus kat sana.. dlm 3 hari.. so leh ar jalan2 sekali.. hehe takyah kuar duit, ditampung, hehe..

    tapi kalau nak organize trip mana2, habaqlah.. kalau aku ada daya, kemampuan dan masa, insyaAllah..

    ReplyDelete
  22. kak noor : sape yg berjanji pelesu ngan akak tu?? Cikgu mas ker?? isk2 cikgu mas ni, tak elok tau ...

    alah... jd babysitter satu batalion jer, no hal punya. saya ni ade sijil pengurusan kem khidmat negara, satu batalion tu kacang jer nak urus.. hahahah

    che pit (adik beradik brad pitt ker?) : hahah... ok le tu, flight tiket ko dah sponser... aper lagi.. jom lah...

    madey : sila organize ... bagi quotation cepat sikit.. hahah

    ReplyDelete
  23. wah wah wah, botak terus kepala aku nak sponsor tiket.. aku g pun ditanggung oleh kerajaan, haha..

    ReplyDelete
  24. selamat kembali apiz....mane buah tangan tuk kami? budu dorang sebotol pon jadilaaa.... madey dah kate ok nak sponser ikan bakar tuk kita....tul dak pijal....

    kak noor....setakat nak jd babysitter tuk 'batalion' kak noor kami..takde hal nye....

    wahhh mengalahkan rombongan cik kiah diwatnye....ahahhahaha

    ReplyDelete
  25. che pit : aler sekali sekala membotakkan kepala untuk diri sendiri aper salah nyer. aper le ko ni.. hahah

    hanis : budu yg dibeli dah habis dimakan semasa dalam perjalanan pulang.. hahah... so takde le buah tangan yg boleh di beri..

    ReplyDelete