22 July 2009

Posting No. 125 : Ciri-Ciri Orang Yang Dilahirkan Dalam Bulan Februari - Sambungan

Sambung balik penulisan semalam yg separuh jalan sebab aku penat nak berfikir lagi. Ok, ciri-ciri seterusnya untuk mereka yang dilahirkan di dalam bulan februari adalah, suka berkawan tapi kurang pamerkannya, sgt berani dan suka memberontak, bercita2 tinggi dan suka berangan, ada harapan untuk merealisasikan impiannya. Suka berkawan, aku memang suka berkawan, aku tak boleh hidup tanpa kawan, aku hargai kawan2 aku dan aku boleh menerima sesiapa sahaja menjadi kawan aku, tetapi kurang mempamerkannya... camner tu. Mungkin aku tak terkinja2 memaksa seseorang menjadi kawan aku? Itu kah maksudnya? Apa2 pon, klu orang tu nak jadi kawan aku, aku terima dia seadanya, takde le plak aku nak menunjukkan bahawa aku terlalu excited berkawan ngan dia. Biase2 jer cukuplah. Sangat berani dan suka memberontak, aku ni takde le berani sampai peringkat berani mati, itu mati sia2 namenye. Aku berani ade batasannya, takde le sampai nak membahayakan diri sendiri mahupon diri orang lain. Dan aku gak takde le berani sangat sampai menyusahkan orang lain. Kite berani bertempat lah. Suka memberontak!! Apasal february person ni asik suka memberontak jer?? Maner ade, aku cool jer, klu org kate tak boleh, maka aku tak buat, klu buat pon secara senyap2 jer. Memberontak sampai mengamuk tu takde ler, tak pernah pon. Bercita2 tinggi dan suka berangan, yg ni betul.. aku suka sgt berangan bende2 yg ntahape2ntah, takyah le cite lebih2 bab ni, kelak memalukan aku jer.. hahaha. Ada harapan untuk merealisasikan impiannya - insyaAllah.....

Next, pemerhatian yg tajam, suka hiburan dan sukan, suka benda yg bersifat seni, sgt romantic pd dalaman tapi tidak pd luaran. Pemerhatian yang tajam, macam mana tu? Adakah pemerhatian aku begitu tajam sehingga aper yg tak kena pada seseorang aku akan dapat lihat, macam, seluar tak zip, butang baju tertanggal, bulu hidung terkeluar?? Kalau macam tu, aku guilty as charged.. hahaha. Suka hiburan dan sukan, yes.. aku suka hiburan dan sukan tapi aku takde le fanatik smpi semua nama artis dan ahli sukan aku tau, semua lagu aku hapal, semua keputusan bola EPL aku tau. Hanya suka2 sahaja. Suka benda yang bersifat seni. Masa kecik2 dulu aku suka melukis, tapi bile dah besar ni, hilang skill plak melukis ni. Tapi aku takde le minat sgt seni smpi nak bukak galeri seni sendiri. Sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran. Hahaha... ntah lah, aku tak rasa pon aku ni romantik, dan pernah gak sorang kawan aku cakap yg aku ni tak romantik (ade le cerita lain disebalik kata2 beliau itu). Perlu ke romantik2 ni, takyah la nak romantik2 ni, romen je terus... hahahha

Ok... the last three, berkecenderungan pd benda yg tahyul, agak mudah dan boleh jadi terlalu boros, belajar utk pamer emosi. Berkecenderungan pada benda yang tahyul... isk.. tak2, tak cenderung pon. Bende2 macam ni boleh jatuh syirik, baik hindarkan. Agak mudah dan boleh menjadi terlalu boros. Yang ni betul, aku mmg suka shopping (wow), selalunya aku tak kisah pasal harga, klu pi beli barang2 dapur, selalunya aku maen angkat jer, tak tgk pon harga. Klu beli barang macam baju ke aper ker, aku mmg cerewet sikit. Makan.. aku tak kesah. Last but not least, belajar untuk pamer emosi... erm.. ye ker.. ntah lah... no komen

Nah.. itulah ulasan aku mengenai sifat2 orang bulan Februari. Banyak nampaknyer yg tak kena pada aku, ade yang kene sipi2, ade yang kene tepat kat batang idung aku. Terpulanglah pada diri sendiri nak terima atau tak. Nak percaya... tepuk dada tanya iman..

p/s : Terima kasih pada pijal kerana share bende ni dengan kami.


Love...

15 comments:

  1. Salam,

    emmmm...1 soalan hanis nak tanye...apiz nie lurus ke orangnye?
    ke pijal boleh tolong jawabkan....

    ReplyDelete
  2. lurus macam mana tu hanis? lurus bendul atau lurus (str8)..haha

    ReplyDelete
  3. hai tuan blog.. bulan april ade tak?

    ReplyDelete
  4. ahahaaha...tengok...cara soalah hanis tu......
    lurus macam pembaris...bukan macam jalan naik genting tu..... ;-)

    ReplyDelete
  5. ahahaaha...tengok...cara soalah hanis tu......
    lurus macam pembaris...bukan macam jalan naik genting tu..... ;-)

    ReplyDelete
  6. hahahahahah....tengok dah banyak sekali keluar....sakit jiwa cheq ngan broadband nie...huuhuhu

    ReplyDelete
  7. hahaha... anis dah terkenan penyakit kak mas kot, ari tu dia pon kene macam tu, smpi 3 kali dia post.. hahah

    anis, cheq ni takde le lurus maner pon. sometimes kite kene bengkok2 kan diri, bergantung pada keadaan. Jgn plak jadi lurus macam kerbau dicucuk idung plak...

    madey, mintak lah kat pijal... mesti dia bg nyer...

    Pijal... ade permintaan tu, bulan April

    ReplyDelete
  8. As Salam..

    'Banyak nampaknyer yg tak kena pada aku, ade yang kene sipi2, ade yang kene tepat kat batang idung aku. Terpulanglah pada diri sendiri nak terima atau tak. Nak percaya... tepuk dada tanya iman..'

    betul tu babeh.. walau apa pun kita dimata mereka.. kita sendiri yang bisa menilai diri kita..

    kakak mu... 14/2

    ReplyDelete
  9. kak noor....14/2 ?????.....wauuuu ;-)apiz betul2 kene bg bunga kat kak noor nampak gayanye niee

    ReplyDelete
  10. dear apizz

    sori bukan nk niat pape..tapi cikgu cukup tak berkenan dengan statement....

    ""Perlu ker romantik2??tak yah nak romantik2..romen jer terus pas tu ko gelak ala..devil.."""

    aduhai tang ni yang wat awek lari ni...dik ooi..lum kahwin kan???hmm kena pi kursus kahwin 4 kali ni..baru dia faham hubungan suami isteri...tak leh cam tu,,,percayalah cakap cikgu..pape pun kena romantik dulu...kalau tak tidur kat luar hang..gigit jari..

    tu betul2 typikal lelaki melayu asli payah benar nk tunjuk romantik,tapi mahu pulak bermanja bagai....

    ReplyDelete
  11. apa????kak noor lahir valentine day..hari pujaan omputih tu???patutt lerrrrrrrrrrr..hmmm faham ler cikgu..kak noor!!!

    ReplyDelete
  12. hahaha...

    Kak noor ku sayang : betul tuh, walau pon ade org cakap, org laen boleh melihat sifat kite yg kite tak nampak, tetapi diri kita sendiri yang lebih memahami jiwa dan perasaan kite. Pandangan orang laen tu penting gak untuk dijadikan iktibar (iktibar ker? ermm). Wow kak noor, 14/2 ker.. sure gempak sambut besdey sekali ngan perayaan org kafir laknatullah tuh, hahah. Tak elok kak, sambut perayaan tuh, haram....

    Hanis : nak bg bunga ke kat kak noor? tak payah le kot.. klu dia wat makan2 mase besdey dia dan jemput kite, saya boleh take into consideration.. nak bg ke tak? nak bg ke tak?

    Kak Mas ku sayang : mungkin cheq ni mmg tak romantik. maklumlah, cheq ni masih teruna dan masih bebas dari unsur2 cinta, pasal tu cheq tak boleh nak cakap yg cheq ni romantik atau tak. Klu tgk budak2 muda zaman sekarang, jalan pegang2 tangan, peluk2, lentok2, duduk rapat2 sambil tangan merayap2, rasa meluat plak tengok, rasa macam nak terajang jer mereka berdua...

    ReplyDelete
  13. salam apiz,

    sama2.. (sekadar membalas ko nyer p/s tu)

    ReplyDelete
  14. pijal... ade request tu.. tolong tilikkan baby April...

    ReplyDelete
  15. ooo madey nak april ek? ok, nanti aku komen kat umah dia..

    ReplyDelete