18 July 2009

Posting No. 122 : New Divide By Linkin Park




Mari berhibur. Kali ni aku persembahkan sebuah lagu berjudul New Divide yang dinyanyikan oleh kumpulan Linkin Park. Lagu ni adalah Original Soundtrack untuk filem Transformers 2 : Revenge of The Fallen yang mana aku telah tonton sebanyak 2 kali pada awal bulan ini.


Linkin Park merupakan band favorite aku. Aku suke band ni sejak album mereka Hybrid Theory dengan lagu2 seperti In The End dan One Step Closer. Aku siap beli cd original lagi. Belillah yang original. Pastu album seterusnya yang berjudul Reanimation, aku suka gak lagu2 dalam albun ni, tapi sayangnya aku tak beli plak cd dia. Then keluar plak album Meteora dan lagu favorite aku dalam album ni Somewhere I Belong, beli cd ori gak. Walaupon mahal, tapi aku beli gak, peminat lah katekan. Tapi album berikutnya iaitu Minutes To Midnight, bagi aku tak berapa best, tak tau lah kenapa, tak berapa layan plak lagu2 dia dalam album ni, walaupon ade lagu yang meletup dari album ni, What I've Done.

Setakat tu jer album mereka yang aku ada. Tak sure plak klu ade album lain lepas tu, since aku pon dah tak seghairah dulu mengikuti perkembangan mereka.


Joe Hahn, Mike Shinoda, Dave Farrel, Chester Bennington, Brad Delson, Rob Bourdon


Love...

11 comments:

  1. `Since aku pun tak seghairah dulu mengikuti perkembangan mereka`

    Kenyataan ni bermakna apiz ku yg cute ni dah mula ikuti perkembangan nasyid kumpulan Rabbani..oh aduhai!!!sejuk perut ibumu,ha,ha,ha...

    peningkatan usia akan menyebabkan selera kita bertukar.dulu diriku sangat mengilaikan Bon Jovi,aduh encemmnya,tapi sekarang ku lihat hampeh jer....anuar zain lagi encemm."Lelaki ini"..he,he..

    ReplyDelete
  2. salam,

    CM apa maksud "since aku pun tak seghairah dulu"..
    boleh diinterpretasikan sebagai dulu cikgu yg ghairah atau dulu cikgu menggahirahkan.. hmm yg mana satu tu yerk, ahaks..

    peningkatan usia? hmm mengaku lak yer..

    ReplyDelete
  3. Cikgu Mas : buat masa ni saya tak pulak mengikuti perkembangan mana2 artis termasuklah kumpulan rabbani itu. sekarang ni just dengar2 jer lagu mereka, kadang2 tak tau pon saper penyanyinyer. dah ramai sgt artis2 sekarang ni. ape2 pon artis lama jugak yg best, i mean bukan yg lama, yg sezaman ngan i lah...

    pijal : Cikgu mas ghairah membaca entry aku ni kot... hahah

    ReplyDelete
  4. pijal,per makna `ghairah`???...tolong jelaskan..

    hmmm nape lak pijal nk tau yer??cikgu boleh jawab tapi cikgu tau pijal ni sangat panjang akalnya...satu soalan ditanya,bercabang2 maknanya.

    tul tu apiz,kalau ada n3 baru cikgu begitu teruja nk baca..tapi taklah sampai `ghairah`..kalau sampai tahap tu apiz gak yg susah..he,he

    ReplyDelete
  5. wah linkin park...1st album dia aku beli kat spore. tahun 1999...ketika tu..masih blom lepas pasaran kat malaysia lagi kot.

    awal tahun 2000 br dia dapat lepas parasaan malaysia....

    aku beli cd dia $s40 = rm90 kot..haih mahal gila..

    ReplyDelete
  6. Cikgu Mas, pijal tu mmg bijak dan panjang akal, klu kite tak stop.. dia bole wat esei pasai 'ghairah' nnt.. heheh.. silap2 bole buat satu tesis...

    Madey.. aper album yg ko beli spore tuh?

    ReplyDelete
  7. heheh

    idea bercabang takper, jangan lidah bercabang sudah ler.. hmm buat susah je apiz n CM puji.. jgn lah mcm tu, malu cheq.. blushing dah ni, hahahaha

    ReplyDelete
  8. hahah... tak susah pon memuji.... bukan kene bayar pon, kan kan kan Cikgu Mas

    ReplyDelete
  9. aah,tak susah memuji,kalau mmg betul,bagi blusher merah2 kt pipi pijal...bila pandang macam pn.pijah lak..teringat lagu indon..hanya memuji..sapa entah yg nyanyi yer..linkin park kot versi indon..

    ReplyDelete
  10. hanya memuji... shanti dan marcel... i like that song..

    kite tujukan lagu itu kepada pijal

    ReplyDelete