13 July 2009

Posting No. 118 : Deep Scaling

Hari ni aku cuti. Cuti daripada datang opis, takyah keje, syok nyer dok rumah. Aku akan bercuti selama 2 hari, hari ini dan esok. Dah lama rasanya aku tak amik cuti, setakat ni, termasuk hari ni dan esok, baru empat hari aku apply annual leave. Ade banyak lagi baki cuti yang perlu dihabiskan.

Pagi tadi aku pergi ke dentist, nak wat rawatan gigi dan apa2 yang patut. Dah lama tak pi dentist, pi pon klu gigi sakit jer, klu tak jgn harap nak pi. Kenapa lah orang takut nak pi jumpe dentist berbanding jumpe doktor? Tak paham aku, hahah...

Tujuan utama aku pi nak tampal gigi ngan nak wat scaling dan klu bole nak buat whitening. Check punya check doktor tu kata, gigi yg aku cakap berlubang tu sebenarnye bukan lubang, tapi kaviti yang dah bermastautin kat situ sekian lama. Lor.. aku igtkan lubang. Pastu doktor tu kata aku kene buat deep scaling instead of scaling biasa jer pasal gusi aku dah bengkak. Dia pon cerita lah pasal scaling2 ni yg mostly aku tak paham pon aper yg dia cakap tuh. Pastu dia cakap le yg kos dia dalam rm800 - rm900. Pergh... mahal nyer, tp aku takde la tunjuk yg aku ni surprise. Tp yang aku suka kat doktor ni dia mesti cakap, 'kita ade alternative laen'. Pastu dia cerita lah pasal alternatif laen tu, ade yang rm300 ade yang rm180. Tp yang rm180 tu tanpa bius, mak oii... mau terkencing aku nnt menahan sakit. Aku pon setujulah yang rm300 tu. Mmg tak rasa ape2 pon cume sakit sikit masa nak inject bius jer. Sampai sekarang mulut aku kebas, terasa tebal jer bibir aku, dah rasa macam bibir nigger plak.

Aku tak sempat nak tanya doktor tu pasal whitening, pasal aku cakap pon dan macam org cacat, org cacat pon tak cakap macam ni... hahha. Next time lah maybe, lagipon aku ade appointment hari ahad nnt...


Muahs...

5 comments:

  1. wah..
    doctor pompuan ke?
    sure ko makan pon..tak rasa skang nih..hahah

    ReplyDelete
  2. doktor lelaki en madey, dr arman kosrin nama dia, jawa kot..

    makan aper madey??

    ReplyDelete
  3. hehe kalu ko amik yang takde bius tu, aku rasa bukan setakat terkencing, silap2 yg besar pun terkeluar sama..

    ReplyDelete
  4. hahah... tu le pasal. kes naya jer nnt.. terus aku tak dtg klinik tu lagi

    ReplyDelete
  5. other alternative tuh dia buat ape ek??

    ReplyDelete