01 July 2009

Posting No. 110 : Transformers 2: Revenge of the Fallen and CK One: We Are One Limited Edition

Semalam aku baru berpeluang menonton wayang cerita Transformers 2: Revenge of the Fallen. Aku sememangnya minat Transformers ni .Aku dibesarkan dengan cerita kartun Transformers. Masa kecik2 dulu memang kagum bile tengok kenderaan2 tu boleh bertukar jadi robot. Masa tu Optimus Prime klu jadi lori, mesti ade kontena kat belakang dia, ntah dari maner ntah datangnya kontena tu, tiba2 jer ade kat belakang dia. Bumblebee plak masa tu kereta Volkwagon Beetle, ntah macam mana plak boleh tukar jadi Camero plak dalam cerita ni. Pastu, si Megatron plak ntah jadi aper ntah dalam filem ni, sekejap jadi kapal terbang, pastu jadi kereta plak. Dia boleh jadi macam2 ker? Apasal tak jadi pistol? hahah.... Sebelum Transformers ini difilemkan, pernah jugak aku bercerita dengan seorang rakan, macam mana agaknye kalau kartun Transformers difilemkan? Mesti susah giler, mesti kartun ni takkan difilemkan. Masa tu rasanya sangat impossible untuk Transformers ini diflemkan. Tetapi pendapat kami meleset 100%. Transformers berjaya difilemkan....

Thumb up bagi filem ni. Filem ni bukan jer padat dengan aksi, tetapi ade gak unsur2 kamedi yang bagi aku tak membosankan. Takde plak babak2 yg asik bercakap jer. Walaupon jalan ceritanya bagi aku biasa jer tapi aku puas hati pasal banyak aksi2 perlawanan, start2 jer dah ade lawan2, tu yg best nyer. Bagi sesiapa yang meminati filem aksi dan sci-fi, aku rasa filem ni mesti ditonton. Filem ni memenuhi citarasa aku. Aku lebih berminat menonton filem2 aksi dan filem2 yang banyak menggunakan teknologi komputer daripada menonton filem seperti filem2 cinta (yuckss!!)

Semalam aku pergi dengan D. Sedang aku menunggu D yang memaklumkan bahawa beliau akan lewat, aku pon mengisi masa yang terluang tu dengan aktiviti windows shopping. First aku masuk G2000. Masa aku masuk G2000 kat Genting, aku ade berkenan kat sepasang kemeja ni, harga bole tahan RM106 selepas diskaun. Masa tu aku pikir, kalau kat bawah mesti harga dia lebih murah, jadi takde lah aku beli baju tu. Then bile aku masuk G2000 kat Mid Valley plak, boleh aku terlupa rupa baju yg aku berkenan tuh. Cis... macam maner ler boleh terlupe. Then, baju yg ade dalam tu semua aku tak berkenan. Harga pon lebih mahal....

Then aku keluar, aku masuk plak Jusco. Masa nak ke Men's Department, ade plak sorang awek promoter promote kat aku perfume CK One. Aku pon ntah macam mana, terlayan plak promoter tu, as a result, aku pon terbeli CK One: We Are One, limited edition. Harga lepas diskaun RM155.

Ni semua salah D, kalau dia tak lambat, takde le aku terbeli bende ni... hahahha...

Anyway, thanks to D pasal belanja aku Transformers dan Sushi Kings semalam walaupon hajat kite nak tengok Transformer di Gold Class tak kesampaian.

p/s : Megan... i love you!!!


Love...

4 comments:

  1. ooo ko tgk semalam? samalah aku.. tapi aku tgk kat jusco area rumah aku jer.. hmm ko terbeli perfume tu? hmmm no komen..

    ReplyDelete
  2. hahha... semalam pon aku tgk lagi sekali cite tu, teman member plak, dia yg nak tgk...

    a'ah... terbeli.. pasal tergoda kat aweks promoter tu.. terus terbeli.. hahaha

    ReplyDelete
  3. wow..
    leh pow nih..

    2 kali tu tgk..cis aku pon br sekali.

    takpelah..ahad nih g tgk lagi

    tak mintak ke no tipon awek promoter tu?

    ReplyDelete
  4. ko nak pow saper madey... asal jgn pow aku dah ler... hihi..

    tak dan aku nak mintak no awek promoter tu pasal D dah tipon... dia dah tunggu

    ReplyDelete