20 June 2009

Posting No. 103 : Bilalah Nak Kaya?

Minggu depan merupakan minggu yang agak sibuk. Tiap2 hari ade jer aktiviti yg akan dilakukan. Hari2 keje, jadi kuli orang, bosan betul. Bilalah agaknya aku nak kaya dan tak payah nak pi keje. Teringin betul nak duduk lepak2 kat umah tapi tiap2 bulan duit masyuk. Teringin nak duduk lepak2 tepi pantai, tanpa memikirkan hal dunia yang ntahape2ntah ni. Takyah pikir pasal keje yang sememangnya membosankan itu.

Selalu sangat dah berangan, tiba2 duit RM10 juta jatuh depan mata aku. Dah ada perancangan aku nak buat aper dengan duit RM10 juta tu. Berangan2 nak melabur dalam bidang hartanah, tapi bukan pelaburan yg berisiko, hanya pelaburan mudah, tapi tiap2 bulan bole memberikan pulangan. Nak beli kereta idaman, pastu tiap2 hari pi jalan2. Indahnya kehidupan anganku itu. Haha...

Walau aper pon, itu angan2 jer. Selalunya aper yang aku angan2kan tak pernahnyer nak menjadi. Jadi.. berangan2 je lah, atleast, syok gak berangan tuh.

Back to real life, minggu depan hari Isnin aku akan ke UiTM Shah Alam, ade taklimat aper ke bende ntah, bos suruh attend, aku pi je lah. Hari Selasa kene audit, mampus ... lah, aper nak jadi, jadilah. Bos plak takde hari tu, dan semuanya dia pass kat aku. Hari Rabu, kene bagi taklimat pada Pembantu Mahasiswa untuk Haluansiswa 2009. Hari Khamis, kene bagi taklimat yang serupa tapi pada kumpulan pelajar yang lain. Pastu, hari Ahad kene bertugas kat Kolej Kediaman 9 untuk Haluansiswa.

Bosan betul kehidupan aku ni. Hidup dalam angan2 lagi best. Ade sesiapa nak tukar kehidupan mereka dengan kehidupan aku?


Love,

2 comments:

  1. tulah hakikatnya. dah nama kerja..
    nak taknak kena buat..
    nak jadi Boss pon pening gak kepala..banyak benda kena pikir

    kalau kaya pon..kekadang jadi 1 bebanan.

    ReplyDelete
  2. tp aku rasa kalau aku kaya lah, ia tak jadi bebanan bg aku.. hahah

    ReplyDelete